Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de la Cellera de Ter han creat conjuntament un itinerari segur perquè els nens del poble puguin anar a peu a l'escola. La ?inauguració de l'itinerari segur, que permet arribar tant a l'escola bressol Sol Solet com al CEIP Juncadella, culmina un projecte que es va engegar fa tres anys. Durant aquest temps, s'han fet xerrades al voltant de la mobilitat sostenible i segura i també s'ha enquestat pares i mares amb l'objectiu de dibuixar el trajecte més adient sobre plànol i fer-lo realitat (entre d'altres, amb petites obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques).

La Cellera de Ter va ser un dels primers municipis gironins on els Mossos d'Esquadra i la comunitat educativa van col·laborar per impulsar la mobilitat segura. Durant el curs 2004-2005, els agents i formadors dels Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit van fer sessions al CEIP per conscienciar els escolars sobre la temàtica.

D'allà en va néixer la llavor del projecte «A peu a l'escola», que va arrencar el 2012 i ha culminat aquest any amb la creació de l'itinerari segur. L'objectiu era implicar no només escoles, sinó també l'Ajuntament i entitats de la Cellera de Ter amb l'impuls de la mobilitat sostenible i segura. I per portar la teoria a la pràctica, es va proposar condicionar un trajecte que permetés a la mainada anar a peu a l'escola.

Després de dibuixar l'itinerari sobre plànol, l'Ajuntament. l'ha condicionat fent-hi obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques. El projecte l'ha liderat un agent dels Mossos d'Esquadra veí del poble, que és un dels formadors en Mobilitat Segura del cos policial.