CSQP vol que el Govern català eviti l'edificació al sector de la cala Morisca

Li demana que negociï amb l'Ajuntament de Tossa aturar el conveni de gestió urbanística de la zona

26.03.2016 | 07:28

El diputat de Catalunya Sí que es Pot per Girona Marc Vidal ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per incloure a l'Espai d'Interès Natural del Massís de les Cadiretes tota l'àrea urbanitzable del sector de la cala Morisca de Tossa de Mar. Vidal ha denunciat «l'anormal convivència d'unes normatives urbanístiques del segle passat amb la protecció del paisatge i del territori com l'entenem avui» i la coincidència amb el projecte d'allargament de la C-32 fins a la platja de Canyelles. 

«Estem sotmetent el nostre entorn a un ofec excessiu, i la pressió sobre els corredors biològics transformarà les àrees que connecten en espais totalment aïllats que difícilment tindran la funció per la qual van ser protegits», ha afegit el diputat, en referència al Torrent de la Morisca i a la mateixa cala, que connecta la part meridional de l'EIN del Massís de les Cadiretes amb el mar. En conjunt són 547 hectàrees de dos connectors de l'espai protegit amb ses Alzines i cala Morisca.

El diputat Marc Vidal ha recordat que tots els estudis i informes ambientals de la zona alerten des de fa molts anys del risc de la pressió humana pels ecosistemes costaners, «però alguns insisteixen a seguir explotant-los, i per això creiem necessari que millori el nivell de protecció d'aquests connectors».

La proposta de resolució insta el Govern català a protegir aquests connectors biològics amb la protecció bàsica de la figura d'Espai d'Interès Natural, a incloure'ls dins del PEIN del Massís de les Cadiretes i a prendre les mesures necessàries perquè la seva protecció sigui efectiva. A més, Catalunya Sí que es Pot va demanar que l'executiu català negociï amb l'Ajuntament de Tossa de Mar que aturi el conveni de gestió urbanística del sector de cala Morisca, desclassifiqui i requalifiqui el sòl en clau forestal per evitar la seva urbanització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema