Blanes va viure dijous una de les activitats més emblemàtiques que ja s'ha incorporat de ple dret a la tradició de la Setmana Santa d'aquesta població, i que és seguida per centenars de persones. Es tracta de la cerimònia del canvi de capità dels Manaies de Blanes-Legió V Macedònica, que enceta el gruix del cicle d'activitats d'aquest cicle festiu. El nou capità és Josep Navarro, en substitució de Claudi España Fabregat.

L'entitat tria cada any un barri diferent per iniciar la passejada i cercavila cerimonial, que va tenir diversos trams. Primer es va fer un recorregut pel barri del Port fins a arribar a la confluència del passeig de Mar amb el carrer Ample.

La segona passejada es va fer pels veïnats de Mont-Ferrant, La Pedrera-Carretera de Lloret i Mas Enlaire fins a arribar al domicili del nou capità, situat en aquest darrer barri. Un cop a casa de Josep Navarro, es va completar la tradició del relleu del capità simbolitzada amb el lliurament del penó -el signífer-, després de ser investit amb la cresta, la capa i el bracer que l'identifiquen de mans del comandament sortint, Claudi España.

Un total de 40 soldats, inclosa la banda romana de percussió i trompetes que acompanya marcialment el pas de tot el recorregut, van ser un any més els protagonistes de la popular cerimònia.

Aquest 2016 s'han complert els 15 anys d'ençà que l'Associació Manaies de Blanes es va posar en marxa, després que feia dècades que no es veien desfilar els soldats romans a les processons locals.