Roben objectes i diners a 11 turistes pel mètode de la taca

Les víctimes eren d'edat avançada i se les enduien fins a un portal amb l'excusa de netejar-los el vestit tacat

04.04.2016 | 07:05
La roba que usaven per canviar d´aspecte i tovalloletes de neteja.

Utilitzaven el mètode de la taca per robar a turistes, la majoria d'edat avançada, que estaven a Lloret de Mar a passar uns dies. En total se'ls han pogut acusar d'onze robatoris perpetrats a través d'aquest modus operandi. A les víctimes els solien robar diners i objectes personals.
Els dos detinguts són dos homes, de 44 i 46 anys, de nacionalitat algeriana, veïns de Vilassar i Premià de Mar. Els agents de la comissaria de Blanes els van arrestar el 18 de març després de mesos d'investigació com a presumptes autors d'onze delictes de furt. Compten amb múltiples antecedents i van passar el dia 20 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets dels quals se'ls acusa van tenir lloc el setembre de l'any passat fins al març d'aquest any. Els agents de Blanes van veure que s'havien produït diversos furts amb un mateix patró durant aquests mesos.?Uns individus s'atansaven als turistes, normalment d'edat avançada, els avisaven que portaven una gran taca a l'esquena i els acompanyaven fins un portal amb l'excusa de netejar-la.
Una vegada dins del portal treien una ampolla d'aigua i tovalloletes, feien veure que netejaven la taca, moment en el qual aprofitaven per sostreure tot allò de valor que portava la víctima.

Els autors dels fets actuaven en parella. Mentre un sostreia els objectes en el moment de «netejar» la taca, l'altre l'esperava al carrer amb el vehicle a punt per fugir del lloc. Els investigadors van comptabilitzar fins a onze fets perpetrats amb el mateix modus operandi a Lloret de Mar.
Tot i que la descripció de la indumentària dels lladres no sempre coincidia, es va constatar que es tractava de les mateixes persones que canviaven de vestit per no ser detectats. La investigació va permetre identificar qui eren els autors dels furts. Aquests van ser localitzats i detinguts el passat 18 de març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema