La tercera edició de les Jornades de Recreació Històrica del Combat d'Arbúcies acabaran avui després d'un cap de setmana ple d'activitats, d'entre les quals destaquen com a novetats els tastets de cuina medieval o els jocs d'estratègia, segons va informar el Consistori. Les jornades van començar ahir amb la presentació del llibre La cuina del 1714 a càrrec del seu autor, Jaume Fàbregas, a l'edifici de Can Delfí. Després de l'acte, diversos restaurant van oferir tastets de receptes extretes del llibre i datades de 1714. Uns tastets que seguiran avui, ja que els establiments participants oferiran unes jornades gastronòmiques per apropar la cuina i els plats del segle XVIII als clients. Aquests restaurants formen part de la campanya Gastrosolidari de recollida de fons pel Banc dels Aliments.

Les activitats seguiran avui amb una caminada pels escenaris històrics del combat que va tenir lloc a Arbúcies el gener de 1714 i que organitza el Museu Etnològic del Montseny. La sortida es farà des de la plaça de la Vila i s'emprendrà la marxa pel passeig de la Riera fins a arribar a les penyes de Grau Sala i el Molí de les Pipes. Es tornarà a temps per poder assistir a la recreació del Combat que es farà al passeig de la Riera, a dos quarts de dotze i a dos quarts de dues del migdia. També durant el matí es podran veure els campaments dels diferents regiments de miquelets que estaran repartits pel centre de la vila.

Com a novetat, en aquesta tercera edició el públic assistent podrà participar en es diferents jocs d'estratègia que hi haurà durant tot el dia a la plaça de la Vila i els seus voltants.