El grup municipal de CiU de Tossa de Mar ha denunciat al Síndic de Greuges de Catalunya l’existència de «tarifes diferenciades» per als usuaris de la llar d’infants -de titularitat municipal- segons en facin ús durant tot l’any o bé només durant els mesos de març a setembre. Segons la formació convergent, el novembre de 2015, l’equip de govern (TU) va aprovar, amb les ordenances fiscals, els preus públics de la llar d’infants segons els quals els usuaris anuals han de pagar una tarifa de 130 euros mentre que els de març a setembre han de pagar 185 euros al mes, cosa que suposa un increment del 42,3% per la prestació del mateix servei.

«Entenem que és contrari al dret en la igualtat de tracte que no està fonamentada en un criteri objectiu i raonable, i comporta un tracte discriminatori» assegura CiU a la queixa al síndic en la qual demana la seva intervenció en aquest tema. «És molt preocupant, ja que l’educació infantil de primer cicle és fonamental a l’hora de promoure els drets i les oportunitats dels infants, ja que els ofereix oportunitats de desenvolupament personal i social» valoraven els convergents.

Sense canvis des de 2012

Per la seva banda, i responen al síndic sobre la queixa de CiU, l’alcaldessa, Gisela Saladich (TU), va explicar que els preus de la llar d’infants són els mateixos des del curs 2012-2013 i que la «distinció de tarifes denunciada» pels convergents «és conseqüència del fet que la Llar d’Infants de Tossa de Mar permet dos períodes d’escolarització a l’any: setembre -inici del curs- i març -curs ja iniciat-. «Aquesta programació respon a les característiques del municipi que incrementa la seva població treballadora en proporció a l’augment dels visitants i turistes. Aquesta realitat suposa a l’Ajuntament tenir una plantilla de tot l’any i haver de reforçar-la cada segon període per ajustar-la a la demanda del moment. És a dir, cada sis mesos hi ha variacions en el personal de la Llar» assegura l’alcaldessa en l’escrit, afegint que «el cost addicional és el que es repercuteix en la tarifa».

El síndic, que ha admès la queixa a tràmit especificant que «no prejutja cap irregularitat» assegura que estudiarà el cas i demana a l’equip de govern, entre altres condicions, que faciliti un estudi economicofinancer.