CiU denuncia que el preu de la llar d'infants de Tossa creix un 42,3% a l'estiu

L'equip de govern (TU) diu que en aquest període el personal s'ha de reforçar per atendre una alta demanda

12.04.2016 | 12:54

El grup municipal de CiU de Tossa de Mar ha denunciat al Síndic de Greuges de Catalunya l´existència de «tarifes diferenciades» per als usuaris de la llar d´infants –de titularitat municipal– segons en facin ús durant tot l´any o bé només durant els mesos de març a setembre. Segons la formació convergent, el novembre de 2015, l´equip de govern (TU) va aprovar, amb les ordenances fiscals, els preus públics de la llar d´infants segons els quals els usuaris anuals han de pagar una tarifa de 130 euros mentre que els de març a setembre han de pagar 185 euros al mes, cosa que suposa un increment del 42,3% per la prestació del mateix servei.

«Entenem que és contrari al dret en la igualtat de tracte que no està fonamentada en un criteri objectiu i raonable, i comporta un tracte discriminatori» assegura CiU a la queixa al síndic en la qual demana la seva intervenció en aquest tema. «És molt preocupant, ja que l´educació infantil de primer cicle és fonamental a l´hora de promoure els drets i les oportunitats dels infants, ja que els ofereix oportunitats de desenvolupament personal i social» valoraven els convergents.

Sense canvis des de 2012
Per la seva banda, i responen al síndic sobre la queixa de CiU, l´alcaldessa, Gisela Saladich (TU), va explicar que els preus de la llar d´infants són els mateixos des del curs 2012-2013 i que la «distinció de tarifes denunciada» pels convergents «és conseqüència del fet que la Llar d´Infants de Tossa de Mar permet dos períodes d´escolarització a l´any: setembre –inici del curs– i març –curs ja iniciat–. «Aquesta programació respon a les característiques del municipi que incrementa la seva població treballadora en proporció a l´augment dels visitants i turistes. Aquesta realitat suposa a l´Ajuntament tenir una plantilla de tot l´any i haver de reforçar-la cada segon període per ajustar-la a la demanda del moment. És a dir, cada sis mesos hi ha variacions en el personal de la Llar» assegura l´alcaldessa en l´escrit, afegint que «el cost addicional és el que es repercuteix en la tarifa».

El síndic, que ha admès la queixa a tràmit especificant que «no prejutja cap irregularitat» assegura que estudiarà el cas i demana a l´equip de govern, entre altres condicions, que faciliti un estudi economicofinancer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema