Els empresaris de Lloret i Blanes, satisfets amb la poca participació en la consulta

Els representants del món hoteler recorden la «necessitat» d'aquesta infraestructura i reclamen que «tiri endavant»

21.04.2016 | 07:20

El sector hoteler i turístic de Lloret de Mar i Blanes es va mostrar ahir satisfet amb la poca participació que va tenir la consulta sobre el projecte de prolongació de la C-32 i va recordar la «necessitat» que aquesta obra «tiri endavant» per «assegurar el progrés» de la zona. La consulta, en la qual es va imposar el «no» amb el 76,31% dels vots, es va celebrar el diumenge passat a Lloret, on van votar un 3,79% de les persones que podien fer-ho i a Blanes, on ho van fer un 7,28%.

«Amb aquesta participació, s'ha demostrat que no es pot parar el progrés i que no es poden crear barreres per tal d'evitar-ho», va valorar el president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Portes, qui va remarcar que tot plegat ha sigut «una pantomima». «Tenint en compte la quantitat de vots, aquest projecte ja no es pot aturar. S'ha de mirar cap al futur» va precisar Portes.

En la mateixa línia es va expressar el president del gremi d'hotelers de Lloret de Mar, Enric Dotres. «La consulta, per nosaltres, tenia un valor, i ha estat molt baix» va remarcar Dotres, afegint que «seria molt greu» aturar el projecte de prolongació de l'autovia «amb els resultats obtinguts». «Cadascú ha reivindicat el que creia oportú i ara, com sempre hem fet, demanem que l'obra es tiri endavant i com més aviat millor», va destacar el president de l'entitat.

Així mateix, Dotres va recordar que l'última gran infraestructura que es va desenvolupar en aquesta zona va ser als anys 70 amb la construcció del túnel Monturiol que uneix Lloret de Mar amb Vidreres. «Som la segona potència turística de Catalunya i fa prop de 20 anys que reclamem bones comunicacions viàries amb Barcelona i Europa», va lamentar el president lloretenc del gremi d'hotelers, puntualitzant que el projecte de la C-32 permetria justament «desestacionalitzar el turisme, oferir estades més curtes però constants i atraure un públic de proximitat». «Ens mereixem aquesta autopista. Hem invertit molts diners en aquest país pagant impostos i ara ens toca una mica de retorn» va reivindicar Dotres.

Decisió en el pròxim ple
D'altra banda, els membres de la Comissió de Seguiment, on hi ha representants dels partits polítics municipals, la Plataforma Aturem la C-32 i tècnics de Participació Ciutadana, es van reunir ahir al vespre, per valorar tant el desenvolupament com les dades del procés participatiu sobre la C-32, unes valoracions que es tindran en compte en l'elaboració d'una memòria que inclourà -entre altres-

les propostes que s'han recollit de la ciutadania, els resultats de la consulta o les recomanacions a tenir en compte i que es portarà al pròxim ple municipal previst per al 28 d'abril. «La comissió haurà de decidir si elevar al plenari un text favorable o contrari al projecte, però al final serà el ple qui hi voti a favor o en contra» va explicar l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui va afegir que el text aprovat s'enviarà al Departament de territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Respecte a la «baixa participació» en la votació sobre el projecte de prolongació de l'autopista, Lupiáñez va precisar que en «desconeixen els motius». «Les ganes d'engegar un procés de debat ciutadà sobre aquesta infraestructura hi han sigut en tot moment, però tot i això, no sabem per què va haver-hi -a Blanes- un 93% d'abstenció», va explicar l'alcalde blanenc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema