Operatiu dels Mossos contra una xarxa de narcotraficants a la Selva

Els agents han realitzat quinze detencions, nou entrades i escorcolls i han decomissat més de 5.000 plantes

06.06.2016 | 13:48
Operatiu dels Mossos contra una xarxa de narcotraficants a la Selva

Un operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de marihuana s'ha saldat amb quinze detinguts. Els investigadors seguien la pista a una xarxa de narcotraficants que tenia cultius a l'interior de diferents cases de la urbanització de Vallcanera de Sils, Can Fornaca de Riudarenes i també a la ciutat de Girona. Aquest dilluns a primera hora, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), policia científica i unitat de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han fet nou entrades i escorcolls simultanis. A les cases han decomissat més de 5.000 plantes de marihuana i han intervingut ventiladors, làmpades i fertilitzant que els traficants feien servir per als cultius. Segons la investigació, es tracta d'un grup criminal organitzat, amb un líder que dirigia la xarxa. Està previst que els detinguts passin a disposició judicial dimecres.

Cop policial a una xarxa de cultiu i distribució de marihuana a les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra, en presència dels lletrats de l'administració de justícia, han fet un total de nou entrades i escorcolls a diversos domicilis vinculats a la banda organitzada. Sis dels registres s'han fet a la urbanització Vallcanera de Sils, dos més a Can Fornaca de Riudarenes i el darrer escorcoll ha estat a la ciutat de Girona.

Al nucli de Vallcanera, entre les entrades que s'han fet en el marc de l'operatiu, els Mossos d'Esquadra han registrat una casa situada al número 15 del carrer Pau Casals. D'allà, els agents se n'han endut detingut el matrimoni que hi viu i han localitzat una plantació de marihuana en diverses estances. Durant el registre, la policia ha tret del garatge nombrós material per afavorir el creixement de la droga (làmpades, ventiladors, comptadors, etc.)

En total, durant l'operatiu que ha tingut com a epicentre les dues urbanitzacions de la Selva, els agents han detingut quinze sospitosos de formar part de la xarxa de narcotraficants. Està previst que passin a disposició del jutjat instructor de Santa Coloma de Farners dimecres.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra han seguit la pista dels narcotraficants i sospiten que es tracta d'un grup perfectament organitzat, amb un líder que s'encarregava de distribuir els cultius i gestionar el tràfic de la droga. La resta de membres de la banda, se centraven en tenir les plantacions d'interior de marihuana, que servien per abastir la xarxa de narcotràfic.

Durant es escorcolls, els Mossos d'Esquadra han decomissat més de 5.000 plantes de marihuana. A més, han intervingut nombrosos ventiladors, làmpades, comptadors, fertilitzant i utensilis que els arrestats feien servir per cultivar la droga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema