La Ciutat Esportiva Blanes es va convertir ahir en la capital estatal de tennis taula, amb els Campionats d'Espanya 2016 que tindran lloc fins al pròxim 26 de juny. La competició aplegarà participants de les nou categories que hi ha en aquest esport, així com les copes del Rei i la Reina, que també es disputaran durant aquests dies. Organitzats per la RFTM (Real Federació de Tennis Taula) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes, els campionats compten amb prop de 1.300 inscrits que s'han registrat per a aquesta edició, i que s'estaran en diferents establiments d'allotjament de Blanes.

Així, segons va informar ahir l'Ajuntament mitjançant un comunicat, hi haurà representants de les nou categories que té aquest esport, conegut també com a ping-pong: des prebenjamins fins a la categoria absoluta, passant també per esportistes amb discapacitats intel·lectuals i físiques.

Per poder donar resposta al gran nombre de partits que es van començar a disputar ahir a la tarda, ha fet falta instal·lar 50 taules de joc repartides al llarg dels 7.000 metres quadrats de superfície esportiva que té l'equipament. En la sessió d'ahir al matí els participants van tenir l'oportunitat de fer la seva primera presa de contacte amb la Ciutat Esportiva Blanes.

A causa d'aquesta necessitat d'espai, durant tots aquests dies l'activitat a la Ciutat Esportiva es concentrarà única i exclusivament en els campionats de tennis taula. Tot i així, com que la majoria d'entitats que fan ús de les instal·lacions ja han acabat la temporada, no està suposant un problema. Pel que fa als equips i esportistes que encara tenen competicions europees, estatals i nacionals, se'ls ha buscat llocs alternatius en altres equipaments municipals.

Per poder copsar de primera mà l'espectacularitat d'aquesta competició, ahir s'hi van acostar entre d'altres, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el regidor d'Esports, Joel Comas, o la regidora de Turisme, Dafne Galvany.