L'exposició col·lectiva de pintors de Lloret de Mar, que cada juliol s'inaugura a la Casa de la Cultura, dedicarà un espai al polifacètic artista local, Joan Sala Gascons, que va morir el maig passat als 61 anys, com a conseqüència d'una llarga malaltia. Sala i Gascons era escriptor (Sota el garrofer, Els meus fills, La vida penjada en un fil), poeta i pintor i va ser membre fundador del Cercle Artístic Lloretenc i del Grup Lloretenc de Belles Arts, entitats que van acabar derivant en el Col·lectiu de Pintors, del qual també formava part.

Segons va informar ahir l'Ajuntament mitjançant un comunicat, com a homenatge, s'exposaran algunes de les seves creacions, entre les quals destaquen les sèries Vida i Pintures per la pau (1984) composta per 30 obres sobre paper i realitzada amb només els colors blanc, negre i vermell.

La mostra, que s'inaugurarà demà a dos quarts de nou del vespre, a la sala d'exposicions de la Biblioteca municipal, agruparà més de 200 obres d'un centenar d'artistes tan amateurs com professionals vinculats a la localitat i es podrà visitar de 4 al 29 de juliol. És un projecte creat conjuntament entre l'Ajuntament i el col·lectiu de pintors.