La Policia Nacional ha desarticulat a Lloret de Mar un grup organitzat dedicat a l’elaboració i venda de productes falsificats. En total, els agents han comissat 5.710 falsificacions en plena campanya turística d’estiu, valorades en uns 300.000 euros. L’organització venia rèpliques de peces esportives, calçat, complements i productes electrònics en 12 basars de la vila, bona part d’ells eren propietat del màxim responsable de l’entramat.

Es tracta d’un veí de la població, de 41 anys, d’origen indi i nacionalitzat espanyol.

A més, els policies han descobert que el grup organitzat disposava d’un local-magatzem en un centre comercial que utilitzava com a base de distribució als establiments i que era propietat del cap del grup.

Un aspecte nou amb el qual s’han trobat els agents, segons asseguren, és el modus operandi. El que feien els membres de la trama era posar la marca o logotip falsificat de prestigioses marques a peces «en blanc» i que no tenien cap tipus de valor.

En l’operació, s’han detingut 14 persones d’origen hindú i marroquí com a presumptes autores de delictes contra la propietat industrial. Més de la meitat dels detinguts té antecedents pel mateix delicte. I el cap ha estat detingut set vegades per Policia Nacional i ­Guàrdia Civil pel mateix motiu.

El grup disposava d’un local en un centre comercial anomenat la Caravel·la que era utilitzat com a magatzem i era la base de distribució dels articles falsificats.

300.000 euros en productes

Els agents de la Policia Nacional comissar a principis de mes que és quan es va portar a terme l’actuació fins a 5.710 articles fraudulents valorats en uns 300.000 euros. Entre aquests hi ha bosses, moneders, pols, ulleres de sol, samarretes, sabatilles esportives, entre d’altres.

Tots són objectes de prestigioses marques internacionals i clubs de futbol, que l’organització oferia entre articles que sí eren originals. Paral·lelament, per part de la Policia Local de Lloret de Mar es van incoar els corresponents expedients administratius sancionadors per presumptes infraccions a les ordenances municipals.

Part del material intervingut per la Policia Nacional es va trobar en fase de producció. Com novetat hi ha l’evolució en el modus operandi delictiu. Ja que segons la policia els membres del grup organitzat ara desarticulat posaven manualment les marques o logotips de marques de reconegut prestigi articles «en blanc» que no tenien cap qualitat.

Els agents van detenir 14 persones, a qui se’ls imputen presumptes delictes continuats contra la propietat industrial, i van ser posades a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que en va decretar la llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.

En ple estiu

La Policia Nacional destaca que aquesta operació en plena campanya d’estiu se suma a una sèrie d’actuacions desenvolupades a Lloret de Mar per perseguir la comissió de delictes contra la propietat industrial. I recorda que moltes vegades les seves actuacions són possibles no només per investigacions seves sinó per denúncies de comerciants, entitats o les mateixes marques.­