Tres agents rurals majors es van centrar ahir en acotar el perímetre on va iniciar-se el foc de Blanes que ha cremat 26,93 hectàrees, la major part de massa forestal. El cap dels agents rurals a Girona, Ignasi Dalmases, descarta que les flames s'originessin per una causa natural i assegura que la investigació se centra únicament en una possible negligència. Queda descartat també que es tracti d'un foc intencionat perquè no hi ha cap evidència que apunti en aquesta direcció.

Els Bombers de la Generalitat van donar ahir per controlat el foc i esperen poder declarar-lo extingit entre avui i demà. De fet, aquesta nit passada només s'han quedat tres dotacions per remullar les possibles columnes de fum que poguessin revifar. Al llarg del matí les 27 dotacions terrestres i els quatre mitjans aeris havien estat remullant la zona afectada. Quatre Bombers van resultar ferits en l'incendi, tres d'ells per intoxicació lleu de fum i cop de calor i un quart que hauria caigut i s'hauria fet mal a l'esquena i que va ser traslladat a l'hospital de Blanes.

La carretera que condueix al Santuari del Vilar va actuar des de diumenge com a Punt de Trànsit per fer els relleus i facilitar la informació dels comandaments perqué l'incendi, que es va iniciar a la una del migdia de diumenge a prop de Cal Sabater, va avançar ràpidament pel Turó del Vilar cremant majoritàriament pins i va obligar a evacuar 310 persones de forma preventiva de les urbanitzacions de Les Planes, El Vilar, La Fauna i Sant Daniel, els quals a partir de les set de la tarda van poder tornar a casa seva. En total van ser unes 200 persones de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera.

Durant la nit de diumenge a dilluns, van estar treballant en les tasques d'extinció 27 dotacions terrestres dels Bombers: 17 camions d'aigua, 8 vehicles lleugers, un punt de trànsit i una ambulància. També hi va haver permanentment una dotació del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers.

Els mitjans aeris van marxar amb la posta de sol i els avions amfibis que van arribar des de la base de Saragossa també es van retirar del servei. En la trobada mantinguda ahir al matí entre els comandaments de Bombers i l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, se'l va informar de l'estat dels quatre bombers afectats pel foc: tres d'ells van resultar afectats per un cop de calor i la inhalació de fum, mentre que un quart efectiu va haver de ser atès a l'Hospital Comarcal de Blanes en haver patit un cop a l'esquena.

Lupiáñez va reiterar ahir al matí el seu agraïment envers tots els efectius de seguretat i emergències que diumenge i ahir van estar al peu del canó treballant contra l'incendi, tant de les poblacions de Blanes, Lloret i Tordera, com d'altres dotacions d'arreu de Catalunya.

L'alcalde també va aprofitar per demanar als ciutadans i ciutadanes de Blanes que evitin anar a la zona on s'està treballant perqué és la millor manera d'ajudar els Bombers per tal que puguin fer la seva feina sense interferències.