El regidor de Turisme de Lloret de Mar, Joan Gou (CiU), ha decidit deixar el seu càrrec en veure's «incapaç» de canviar el model turístic actual de la localitat. Així ho va avançar ahir Nova Ràdio Lloret, i ho va confirmar el mateix regidor, qui va precisar que es tracta d'una decisió «personal i no política». «Vinc del món empresarial i prenc decisions en funció dels objectius que m'havia fixat i els resultats obtinguts. No han estat satisfactoris i per això he arribat a la conclusió que no tinc la capacitat ni el lideratge per tirar endavant aquest projecte», va subratllar Gou, després de 14 mesos a l'Ajuntament encapçalant l'àrea de Turisme municipal.

En aquest sentit, l'encara edil lloretenc va precisar que, segons el seu criteri, la millora del model turístic de Lloret s'hauria de fer a través «d'objectius a llarg termini i amb la cohesió de tots els sectors (econòmic, social i econòmic)» i que a dia d'avui «cadascú mira pels seus interessos a curt termini». «El que no es pot fer és centrar constantment l'èxit empresarial en com ha anat la temporada», va lamentar l'edil, qui va destacar que això dóna «una perspectiva molt a curt temps, que no et resoldrà mai els problemes de llarga durada perquè ni tan sols els contemples».

Per això Gou creu que cal que aquests sectors facin «un esforç» per fer inversions a llarg termini, «més enllà de construir un nou hotel». «El canvi del model actual no passa per prohibir el turisme massiu sinó per aconseguir grans dosis de civisme i mirar l'economia a llarg termini», va valorar el polític lloretenc, qui va recordar que aquest és el seu plantejament i que «no vol dir que sigui el bo». «Pel meu coneixement o tarannà, no sóc capaç de cohesionar-ho tot i tirar-ho endavant», va reconèixer Gou sobre la seva renúncia al càrrec.

En relació a aquesta decisió, el regidor de Turisme va precisar que «no ha estat en calent». «Li vaig plantejar a l'alcalde -Jaume Dulsat (CiU)- que deixava la regidoria el 13 de juny passat i fins avui hem tingut molt de temps per parlar i reconduir la situació», va explicar l'edil, la renúncia del qual es formalitzarà el pròxim dijous, 4 d'agost, en un ple extraordinari que se celebrarà a les dotze del matí.

«No em podia quedar assegut a la cadira i parar la mà cada mes. El meu caràcter no m'ho permet i el més important és estar bé amb un mateix independentment que puguis perjudicar un col·lectiu -l'equip de govern- que sé que ho estic fent però que em perdonaran», va assenyalar Gou, qui va afegir que espera que la persona que el substitueixi pugui «aplicar» polítiques diferents i «trobar un canal» per iniciar un procés cap al canvi, «sigui el que sigui».

El següent a la llista de CiU

Per la seva part, l'alcalde de Lloret va avançar ahir que l'acta de regidor que deixa Gou l'ocuparà el següent a la llista de CiU, l'advocat Jordi Sais, tot i que no va concretar si assumirà l'àrea de Turisme. «En les pròximes setmanes, farem algun retoc en el cartipàs municipal», va puntualitzar Dulsat, qui va voler agrair a Joan Gou la tasca desenvolupada durant aquest últim any. «Ha estat un molt bon regidor. És un senyor de cap a peus i una persona molt compromesa», va elogiar el batlle, qui va afegir que Gou prové del sector privat i que «entén» que la gestió del sector públic «és molt diferent».