Es complica l'adjudicació dels usos del camp de futbol de Vilobí d'Onyar

L'equip de Govern (GMI) convoca una nova taula de valoració, tot i que ratifica que la proposta més ben valorada va ser la de l'AE Vilobí

11.08.2016 | 07:28

Els usos del camp de futbol de Vilobí d'Onyar segueixen sense estar adjudicats cinc mesos després que l'equip de govern (GMI) anunciés, per primera vegada, la seva intenció de convocar un concurs públic per cedir-los a un dels dos clubs de futbol locals (l'Associació Esportiva Vilobí i el Club de Futbol Vilobí) en cas que no s'unissin en un de sol; i després de la celebració -del 7 a l'11 de juliol- d'una Taula de Valoració participativa de la qual, segons l'equip de govern, en va sortir guanyador del concurs l'AE Vilobí. Passat un mes, l'acta d'aquella Taula encarregada de valorar i votar les diverses propostes presentades per obtenir aquests usos per a la temporada 2016-2017, segueix sense estar signada i tancada i els usos sense adjudicar.

A causa d'aquesta situació, l'alcaldessa Cristina Mundet va anunciar en el ple del passat 28 de juliol que es convocaria una segona Taula de Valoració «per a incorporar nous punts» a tenir en compte en la signatura del conveni entre el govern local i l'entitat guanyadora, tot i que va ratificar que «la proposta més valorada és la de l'AE Vilobí i això no es pot fer canviar».

Una confirmació que va causar les queixes d'alguns pares del Futbol Base Vilobí 2015 -el nou club contrari a la integració format durant el concurs públic- que van reivindicar que «segons les bases, sense consens no hi pot haver adjudicació dels usos». Precisament els quatre membres d'aquest club que van formar part de la primera Taula de Valoració -Marta Jou, Josep Campmol, Juan Antonio Muñoz i Emma Bacardit- van denunciar fa unes setmanes que s'havien comès «diverses irregularitats» en la mateixa. En aquest sentit, tant en el ple com en el Butlletí d'Informació Municipal, el GMI va argumentar que tot el procés va estar «supervisat per un advocat que va acreditar que el sistema era plenament legal i que s'havia realitzat correctament».

Per la seva part, el grup municipal de CiU va recordar que segons el Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC) tothom ha de poder accedir i utilitzar les instal·lacions municipals. «El concurs el que diu és que l'entitat guanyadora té l'ús preferent de les instal·lacions i que els que no siguin utilitzats, estaran a disposició per a la resta de ciutadans» va contestar Mundet causant la indignació entre el públic. CiU també va retreure al GMI que no fes pública la resposta del Consell Català de l'Esport, consultat en relació al concurs. «Aquesta resposta conté aclariments, suggeriments i consells que s'haurien de tenir en compte i per suposat, s'haurien d'haver previst abans de prendre cap decisió al respecte del concurs» va criticar la portaveu de CiU, Olga Guillem. «Els membres de la mesa són els que hauran d'avaluar aquesta resposta» va dir Mundet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema