Un dels punts d'aigua per a l'extinció d'incendis d'Argimont, a Riudarenes (Selva) està rovellat i és "irrecuperable". Per tant, no estaria disponible si aquest estiu es declarés algun foc a la zona i s'hagués de fer servir. Aquesta situació la va denunciar una veïna del municipi, neguitosa després de veure que s'estan produint diferents incendis a la demarcació en les darreres setmanes. Des de l'ADF Farners-Argimont han defensat que estan al cas de la situació i que existeix un pla liderat per Bombers, Diputació de Girona i Generalitat per canviar aquells dipòsits de la demarcació que estan fets malbé. En el cas d'Argimont, és un dipòsit de xapa galvanitzada i la previsió és que es canviï per un de formigó que serà més gran. Des de l'ADF alerten, però, que la substitució es farà quan les administracions tinguin els recursos disponibles.

Des de l'Agrupació de Defensa Forestal Farners-Argimont han volgut donar resposta a les queixes d'una veïna de Riudarenes que alertava que un dels tres punts d'aigua del municipi -que s'han d'usar en cas d'incendi- estava rovellat, amb diferents forats i només tenia aigua bruta. Des de l'entitat han emès un comunicat on reconeixen que estan al cas de la situació però que aquest tipus de dipòsits són competència de Bombers.

Així mateix, detallen que aquesta situació no només s'ha donat a Riudarenes sinó que en d'altres punts de la demarcació hi ha dipòsits de xapa (que es van instal·lar pel volts de l'any 2000) que s'han anat fent malbé. Per això, s'ha posat en marxa un pla liderat pels Bombers i amb la participació de la Diputació de Girona i del Generalitat per revisar els 246 punts d'aigua de les comarques gironines i determinar-se el seu estat: si s'han de reparar, si estan bé o si s'han de substituir.

En aquest pla, el punt d'aigua d'Argimont consta com a "irrecuperable" i, segons detallen des de l'ADF, està previst que se substitueixi per un de formigó, més resistent i de més capacitat. Això sí, desconeixen quan es podrà fer el canvi perquè depèn de què les administracions implicades hi destinin els recursos necessaris.

Des de l'ADF defensen que treballen intensament en totes les tasques relacionades amb l'extinció d'incendis i asseguren que tenen coneixement de la situació. "Volem donar resposta a la sensació que hi pot haver de què les entitats no som conscients de la situació, que no es fa res, d'abandonament", conclou el comunicat.