imatges d'una caminada: la nit de sant bonosi

26.08.2016 | 07:22

Cinc mil persones travessant la línia d'arribada d'una caminada popular, com la que cada any te lloc a Blanes per la Festa Major petita, ofereix un bon reguitzell d'imatges. La majoria de participants acaben amb naturalitat i alegria. Amb el goig reflectit al rostre per haver assolit el final del recorregut d'acord amb les seves expectatives o amb els seus amics i familiars al costat. Altres ofereixen, almenys en els metres finals, imatges que podrien ser objecte d'un divertit treball sociològic.

Què esperona a alguns participants a fer un potent esprint per avançar-ne un altre quan estan entrant en la posició 346, en la 861 o en la 2.725? Contemplada desapassionadament, la imatge sembla un xic ridícula. Potser se m'escapa alguna cosa lligada a l'esperit de superació? Potser.
Tampoc comparteixo el punt de vista dels que converteixen la caminada en un carnaval particular. I es disfressen o es transvesteixen. I, com en les rues de Quaresma, fent sonar xiulets i andròmines acústiques, travessen la línia d'arribada, tanmateix com si fossin al sambòdrom de Rio de Janeiro.

I tampoc entenc els qui s'inscriuen amb fills o néts petits, amb dorsal i tot!, i simulen una arribada en una posició magnífica, després d'haver-se incorporat a mitja cursa(?) o en algun dels trams finals. Quin exemple donen aquesta gent als més menuts? El del tot s'hi val? El de fer trampes?
I els mòbils? Són centenars els participants que fan la caminada amb el telèfon a la butxaca. Només per immortalitzar amb una selfie d'esquena a l'arribada el temps assolit? No! Alguns entren telefonant! Alguna emergència? O potser la necessitat de comunicar de manera immediata que arriben en el lloc 3.129 amb un temps d'una hora, 23' i 44''?

Com ja he dit, però, la majoria de participants converteix la nit de Sant Bonosi en un esdeveniment lúdic, familiar i esportiu entranyable. Un referent blanenc de la segona quinzena d'agost. En el qual no hi falten imatges emotivament colpidores. Com els qui fan (tot!) el recorregut amb un infant a coll o dins un cotxet. O els qui acomboien i tiren d'un carro de rodes amb un amic discapacitat. O tants i tants i tantes sèniors que, tot i la seva edat, corren els últims metres amb gran dignitat. O l'esforç dels organitzadors perquè tot vagi bé i perquè al final ningú es quedi sense el refrescant tall de xíndria que els espera.

Sí, decididament, aquestes imatges compensen sobradament les altres!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema