Els sismògrafs han registrat aquesta matinada un terratrèmol de 2,6 graus a l'escala de Richter amb epicentre a Riudarenes.

Segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGCat) segurament no s'hauria percebut per la població i de fet, segons Protecció Civil de la Generalitat el telèfon 112 i els vigilants de la població de Riudarenes no haurien rebut cap trucada alertant del tremolor.

El sisme s'ha situat a la zona nord-est del municipi i segons l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha tingut lloc quan passaven quatre minuts per les sis de la matinada. L'epicentre és a Riudarenes i la profunditat ha estat de 12 quilòmetres.

La zona de la Selva és especialment sísmica i cal recordar que l'ICGC només emet avisos de terratrèmols de magnituds a partir de 2,2 o si la població els nota.

D'aquest sisme de la matinada hi ha hagut dues rèpliques. Segons l'IGN n'hi ha hagut un de 2,3 graus a l'escala de Richter quan passaven cinc minuts d'un quart de vuit del matí ja amb epicentre a l'oest de Santa Coloma de Farners, a tocar de Riudarenes. I l'altre, al mateix lloc quan faltaven sis minuts per tres quarts de vuit del matí i d'una intensitat d'1,6 graus.

L'últim sisme a Girona destacat es va produir el 10 de juny al Pla de l'Estany, entre Vilademuls i Crespià, i va assolir una magnitud de 3,6. L'anterior, de 2,2, va ser el 13 d'abril a la Selva.

Durant el juliol i fins a mitjans d'agost, tal i com ja va avançar Diari de Girona, hi ha hagut 21 petits terratrèmols