La nena de quatre anys que va ofegar-se diumenge passat a la piscina d'una masia de la urbanització de Vallcanera de Sils va morir dijous després d'estar ingressada a l'UCI Pediàtrica de la Vall d'Hebron durant quatre dies.

Es converteix així en la quarta víctima menor d'edat que ha perdut la vida a les comarques de Girona aquest estiu a causa d'un greu incident en una piscina.

La criatura, de nacionalitat britànica, va ser traslladada el mateix dia dels fets a l'hospital Josep Trueta però a causa de la seva gravetat, estava en estat crític, va ser derivada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

La menor estava passant el dia en una masia de la població i a la tarda va caure al fons de la piscina i va estar a punt d'ofegar-se. Els efectius del SEM la van aconseguir reanimar després de fer-li maniobres de reanimació i la van enviar crítica al Trueta. Després va anar cap a Barcelona on va romandre ingressada a l'UCI?fins dijous, que va acabar morint.

El mateix diumenge que va patir l'accident la criatura de Sils va morir una altra nena de tres anys ofegada en una piscina situada a la urbanització Mas Pallí de Calonge. El dilluns de la setmana passada va perdre la vida el nen britànic de 12 anys que el dijous 18 d'agost va estar punt de morir després de gairebé ofegar-se quan era en una piscina d'un hotel de Lloret. També estava ingressat a l'UCI de la Vall d'Hebron.

En aquest mateix municipi de la Costa Brava també hi va haver un altre fet similar el 9 d'agost. En aquest cas una nena de només tres anys va caure a la piscina d'una casa d'una urbanització de Lloret de Mar. Va estar ingressada a l'UCI Pediàtrica de l'hospital de Sant Pau i va acabar morint al cap de quatre dies. Era de nacionalitat francesa i estava amb la família de vacances al municipi.

A banda de les quatre morts, encara hi ha una nena ingressada per un incident greu en una piscina. És la criatura de sis anys que segueix en estat crític després de ser rescatada del fons de l'aigua a la piscina de Salt l'11 d'agost passat, tal com van informar ahir fonts del centre hospitalari Josep Trueta.