Unes 150 persones van participar fa uns dies en la celebració de la segona edició de la Caminada Nocturna a la llum de la Lluna de Vilobí d'Onyar, organitzada per l'Ajuntament del municipi. Enguany, si bé l'activitat era gratuïta, hi va haver la possibilitat d'adquirir voluntàriament el paquet solidari de la caminada, a un preu de dos euros amb benefici de La Casa dels Xuklis, una casa d'acollida per a nens i nenes amb càncer i les seves famílies, projecte de l'ONG AFANOC. Des de l'entitat es mostren satisfets d'haver pogut recaptar amb aquesta iniciativa un total de 220 euros que es destinaran als projectes de l'entitat.

El recorregut de la caminada es va iniciar a les deu de la nit a la plaça Nova, i va passar per les masies de Can Cristòfol, Can Jaumic i Can Sigmasa, fins a arribar a l'ermita de Santa Margarida, aprofitant la claror de la lluna plena. Durant el trajecte es van fer parades en diversos indrets on, l'activista Lluís Ball-llosera en relatava anècdotes i curiositats.

Històries de bandolers

Un cop allà, sota el porxo, l'arqueòleg Joan Llinàs, president del Centre d'Estudis Selvatans, va explicar als assistents diverses històries relacionades amb els bandolers del camí ral, algun dels quals sembla que hauria fet parada al paratge de l'ermita. Segons va indicar Llinàs, el famós Serrallonga es podria haver refugiat en aquest indret durant alguna de les seves emboscades. Molt públic va seguir aquesta activitat que va tenir aquest caracter solidari.