L'institut d'Arbúcies ja té preparats els barracons per acollir els estudiants

És la solució mentre durin les obres al centre, que s'escurcen de 24 a 15 mesos

29.08.2016 | 07:14

Dos mesos després que hagin començat les obres d'ampliació de l'institut Montsoriu d'Arbúcies, les primeres remodelacions ja es són visibles, tal com van comprovar el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Josep Polanco; l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga; el regidor d'Urbanisme, Antoni Ronda, i el director de l'IES, Jordi Turón, durant la visita que van realitzar a les instal·lacions del centre aquesta setmana.
La reforma més important és la que s'ha fet a l'últim pis, on abans hi havia l'aula de música, el laboratori i l'aula de dibuix, que dividien la planta en tres. Ara, després de les obres, s'ha convertit en un espai més lluminós i amb capacitat per a més aules, seguint l'exemple dels pisos inferiors: finestres a la part esquerra del passadís i aules a la part dreta. Aquesta planta estarà enllestida per donar cabuda als alumnes que començaran el curs aquest setembre, igual que els mòduls prefabricats que s'han instal·lat a fora del centre que acolliran les classes de manera provisional mentre durin les obres.
L'alcalde d'Arbúcies va explicar que les obres van a bon ritme i que "el millor és que hem aconseguit que les obres afectessin només un curs escolar i no dos, tal com estava previst en un principi". Unes obres que no estan exemptes de queixes veïnals, tot i que l'alcalde ha volgut tranquil·litzar els veïns ja que "les obres només duraran 15 mesos i no 24".
L'Institut Montsoriu, que es va construir el 1970, va acollir en els inicis estudiants dels pobles veïns. Després, el creixement demogràfic i les exigències de cada població van anar reduint el seu camp d'influència fins a quedar-se amb els estudiants d'Arbúcies i rodalies. L'última reforma d'ampliació que s'havia realitzat datava del 2002/2003, quan es va construir el nou gimnàs que, posteriorment, va esdevenir un espai multifuncional. Des de llavors, l'institut ha anat ampliant els seus serveis: va haver d'utilitzar un parell de mòduls prefabricats per cobrir les necessitats del moment.
Ara, amb la reforma que es portarà a terme, aquests mòduls seran eliminats i el centre es dotarà de la capacitat necessària i s'adequarà a les demandes actuals. Els 4.000 metres quadrats actuals de superfície útil s'ampliaran fins a 6.045, amb la construcció de tres espais nous. La reforma inclou també la rehabilitació bàsica i general dels edificis actuals. Aquesta reforma té com a finalitat donar resposta a les necessitats del programa del centre, que aplega alumnes d'ESO, baxillerat i cicles formatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema