La consulta popular sobre la creació d'un port a Tossa es farà el 20 de novembre

Si el projecte prospera, està prevista també la construcció d'un hotel de cinc estrelles i quatre xalets, entre d'altres

10.09.2016 | 07:14
Recreació del futur port esportiu de Tossa de Mar

La consulta popular sobre la construcció d'un port esportiu a Tossa de Mar, es farà el diumenge 20 de novembre i tindrà una sola pregunta. Així ho va anunciar l'equip de govern (TU) després que l'alcaldessa, Gisela Saladich, signés ahir el Decret de Convocatòria, així com les normes de funcionament de la consulta.

El mes de juliol passat, el govern municipal va decidir recuperar l'històric i polèmic projecte de construir un port esportiu darrere des Codolar, una idea que es va començar a gestar als anys 70 i que ja es va intentar tirar endavant el 2002, quan el govern de CiU va redactar els estudis previs. El 2012, l'actual equip de govern va signar un conveni urbanístic amb les mercantils Star Assetes i Feanda2, condicionat a la realització d'un referèndum, la data del qual no es va arribar a concretar mai, fins ara.

Així, segons va especificar ahir l'equip de govern, la consulta servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per possibilitar la construcció d'un port als sectors d'Es Cars i Vinya d'en Puig. Només hi haurà una única pregunta: «Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?» que tindrà com a possibles respostes «Sí, no i m'abstinc».

La votació, es farà a l'edifici La Nau -primera planta- de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre. Hi haurà dues meses i serà l'Ajuntament qui nomenarà per sorteig públic, un president i dos gestors a cada mesa, i els corresponents suplents, que seran escollits entre la ciutadania. A la consulta hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el dia de la votació. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número o passaport. Per vetllar per la imparcialitat de la consulta, es constituirà una comissió de seguiment, formada per cinc membres, tots ells «lletrats amb experiència».

A més, segons el TU, els partidaris de les dues opcions, podran fer campanya en tres locals per a fer-hi actes (La Nau, la Casa de Cultura i la sala de plens), i a través d'un únic plafó situat a l'avinguda Catalunya que estarà dividit en dos espais iguals. També es repartiran trenta fanals per als partidaris del «sí» i trenta fanals pels partidaris del «no».

Més del 15% de participació
Segons el conveni signat el 2012, el port esportiu ocuparà 33.046 metres quadrats i tindrà 396 amarratges, magatzems, locals comercials i un aparcament per a 400 vehicles. El projecte també inclou la construcció d'un hotel de cinc estrelles, que se situaria a l'antic camí de Lloret -al sector Ses Alzines- i ocuparia 8.000 metres quadrats i la construcció de quatre xalets de luxe amb un sostre de 6.000 metres quadrats. Tot plegat, tiraria endavant sempre que se superi el 15% de la participació en la consulta i aquesta sigui l'opció majoritària.

A més, la construcció comportaria també l'execució d'un túnel que connectaria el nucli urbà de Tossa amb el port, el condicionament del camí de ronda i del camí ral; la instal·lació dels serveis bàsics a la zona i la cessió de zones verdes a l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d'Onyar va donar ahir el tret de sortida a la sisena edició de la Fira de la...

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret de Mar organitzarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre una...

UGT denuncia la «precarietat» dels menjadors escolars de la comarca

El sindicat critica que l'empresa «sobrecarrega» els monitors amb més alumnes dels estipulats

El govern de Santa Coloma vol apujar el 2018 els rebuts de l´aigua i el clavegueram

La proposta d'ERC-MES, que es votarà en el ple municipal del pròxim dilluns, preveu mantenir...

El projecte Tarda Jove guanya un concurs

El projecte Tarda Jove que la Fundació SER.GI porta a terme a Lloret de Mar des de l'any 2012, ha...

Enllaços recomanats: Premis cinema