La primera colla castellera de la comarca de la Selva, Els Xics de Riells del Montseny, faran la seva primera actuació oficial el pròxim 30 d'octubre durant la Fira del Bolet de Riells i Viabrea. Així ho ha anunciat el regidor d'Educació i Cultura, Felipe Juan González (ERC-AM), qui ha destacat que, de moment, la colla ja compta amb una trentena de membres, d'ençà que l'Ajuntament va fer una crida per buscar integrants el mes de juliol passat. "Tenim quatre nens, un grup de joves i sobretot persones d'entre 35 i 65 anys", ha precisat González, qui remarca que l'objectiu dels pròxims mesos és "seguir creixent fins arribar a ser un centenar".

De moment, aquesta petita colla castellera -també la primera de la comarca natural del Baix Montseny- assaja els dimarts al vespre al pavelló municipal amb l'ajuda i la formació que els faciliten alguns membres de les colles castelleres de Mollet i de Granollers. "La idea és que els Xics puguin fer la seva primera actuació durant la Fira del Bolet, el 30 d'octubre, juntament amb els castellers de Figueres", indica el regidor riellenc, que detalla que, tot i això, encara falta "concretar" quin serà el color identificatiu -el de les camises- de la colla castellera de la Selva. "El logo, després de fer-hi alguns canvis, ja el tenim definit i ens falta precisar alguns detalls. La camisa suposo que serà d'un color verdós", assenyala González, recordant que la bandera local és blanca i verda.

Aquesta iniciativa va sorgir durant l'anterior legislatura, de la mà de l'alcalde Josep Maria Bagot, a qui se li va acudir impulsar una colla castellera després de detectar que ni a la Selva ni a la zona del Vallès Oriental n'hi havia cap. Per fer-ho possible, el consistori es va posar en contacte amb diverses colles existents, com la de Granollers, i va organitzar reunions informatives al Casal del Poble per tal de trobar integrants.

Ara, segons l'edil, el pròxim pas és intentar animar els més joves a participar en aquesta nova poposta a través de campanyes fetes a les escoles i als instituts de la zona. "De cara a la setmana del 14 al 18 de novembre, organitzarem una setmana castellera a l'escola", avança González. "Als més petits -de P3 a P5- se'ls farà alguna activitat didàctica i se'ls ensenyarà què són els castellers, mentre que als més grans -de primer de primària fins a sisè- se'ls faran xerrades, tallers i podran escoltar de primera mà les experiències viscudes pels membres més joves de la colla de Granollers", afegeix el regidor riellenc.