El futur tanatori de Breda podria ser una realitat a mitjans de 2017. Així ho va donar a conèixer l'equip de govern (ERC) en el ple del passat 3 d'octubre, durant el qual es va aprovar l'adjudicació de l'execució i explotació de les obres de construcció d'aquest equipament municipal i la redacció del corresponent projecte, a l'empresa Aufuce. El contracte, que atorga una concessió de 30 anys, també inclou l'explotació del cementiri municipal pel mateix període de temps.

Així, segons va explicar l'equip de govern, l'empresa adjudicatària té ara tres mesos per presentar el corresponent projecte i un termini de construcció de 28 setmanes des de l'inici de les obres. Per això, el govern local preveu que el tanatori podria estar a punt a mitjans del pròxim any 2017.

Aquesta adjudicació es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, PDC i Tots per Breda i el vot en contra de la CUP.

Breda va iniciar el procés per poder obtenir un tanatori municipal el passat mes de març amb la proposta d'acord per començar l'expedient de municipalització dels serveis funeraris, un tràmit necessari per llei, per poder tenir aquest equipament a la localitat, que s'ubicarà en una parcel·la situada al costat del cementiri municipal.