Sorpresa per als veïns de Vidreres quan ahir de bon matí van anar al centre del poble i es van trobar amb el caixer de Caixa Bank destrossat. Durant la matinada, uns lladres van encastar un cotxe contra l'entitat bancària i van intentar endur-se el caixer. Al final, però, no ho van aconseguir.

Durant la mateixa matinada, i en el mateix interval horari, els lladres també van actuar en dues benzineres situades a peu de la Nacional II. Allà van forçar les portes i fins i tot van fer algun forat a les parets, i es van emportar les caixes fortes, que van buidar amb l'ajuda d'eines.

Es dóna el cas que prèviament als robatoris hi havia hagut un tall de llum a Vidreres, fet que va facilitar la feina als lladres perquè no va sonar cap alarma.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona porten la investigació i sospiten que tot és obra d'un mateix grup. De moment, però, no hi ha cap detingut.

Cotxe robat

Els robatoris van tenir lloc entre les tres i les quatre de la matinada i amb anterioritat els lladres van sostreure un vehicle que seria el que utilitzarien per encastar contra el caixer automàtic. Del barri de Mas Flassià, situat en una de les entrades de Vidreres, es van emportar un Nissan Patrol de color blanc, un 4x4 que té uns 30 anys però que està ben reforçat.

En un primer moment van anar a l'oficina bancària que hi ha al carrer Costa Brava. Van agafar el cotxe i van encastar-lo per poder accedir a dins i tot seguit van lligar unes cordes per emportar-se un dels caixers. La sort però no els va acompanyar i van haver de marxar del lloc sense cap botí.

Eines al seu abast

L'ordre cronològic dels robatoris i si són la mateixa banda és el que els Mossos estan investigant. Però el que està clar és que també van actuar en tres espais més. Del magatzem de les obres de la N-II, que és a Sils, van emportar-se diverses eines, que tot indica, segons fonts consultades, que van utilitzar per cometre dos robatoris més en dues benzineres a peu de la Nacional II.

En una hi haurien pogut accedir tranquil·lament per un camí de terra que connecta Sils amb Vidreres i sense ser vistos. Allà, com explicava el propietari de les benzineres, van destrossar tot el sistema elèctric i van inutilitzar l'alarma, que tampoc va funcionar perquè anteriorment hi havia hagut el tall de llum.

Fonts d'Endesa van assegurar que la benzinera va estar cinc hores i mitja sense llum perquè a uns 300 metres hi va caure un llamp i això va obligar a reparar l'avaria.

A les benzineres, els lladres ajudats d'eines van trencar vidres i van forçar les reixes per poder entrar. Van fer tot tipus de destrosses i se'n van emportar el seu botí: les caixes fortes, que van arrencar. Segons el propietari se'n van emportar el poc efectiu que hi havia. També van sostreure material que estava a la venda, com per exemple, begudes i olis, entre altres. Fa poc més d'un mes també hi van entrar a robar, recorda el seu responsable. Els vigilants municipals de Vidreres també van actuar en rebre l'avís d'un veí pel cas de l'oficina bancària. A les benzineres, l'avís al 112 el va donar un treballador i s'hi va trobar les caixes fortes llançades per la zona. Una d'elles oberta i amb un forat.

Sense notícies de Lloret

Per altra banda, els dos lladres fugits de l'intent d'atracament d'aquest dijous en una joieria del centre de Lloret encara estan pendents de ser localitzats. La policia continua la recerca. Cal recordar que els altres tres van poder ser detinguts per la Policia Local mentre eren a l'interior de l'establiment, gràcies a l'avís dels treballadors del comerç i l'ajuda ciutadana.