Un fisioterapeuta de Sta. Coloma que va estafar 51.500 € als clients evita la presó

L'Audiència de Girona el condemna a 11 mesos de presó i a pagar una multa de 750 euros

19.10.2016 | 07:26
D´esquenes, el fisioterapeuta condemnat per estafa durant el judici a l´Audiència de Girona

Un fisioterapeuta de Santa Coloma de Farners que va estafar 51.563,36 euros a catorze clients fent servir les seves targetes de crèdit per fer compres a través d'Internet ha evitat la presó. L'Audiència de Girona ha condemnat Víctor José Villar a 11 mesos de presó i a pagar una multa de 750 euros. Inicialment, s'enfrontava a una pena de 6 anys de presó però, com que ha reconegut els fets, ha tornat íntegrament els diners i el cas ha trigat més de 5 anys a arribar a judici, li han rebaixat la condemna aplicant-li una atenuant de reparació del dany i una altra de dilacions indegudes. El processat ha admès que, entre juliol del 2010 i abril del 2011, aprofitava que els clients del seu centre de fisioteràpia es feien un massatge o estaven a classe per agafar-los les targetes i fer nombroses compres. Per exemple, va adquirir ordinadors, electrodomèstics o material esportiu.

El processat Víctor José Villar ha reconegut davant el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona que va utilitzar les targetes de crèdit de fins a catorze clients del seu centre de fisioteràpia, Fisioart, de Santa Coloma de Farners per fer nombroses compres a través d'Internet.

En concret, el fisioterapeuta aprofitava que les víctimes deixaven les bosses sense vigilància mentre s'estaven fent un massatge o estaven a alguna classe. Aleshores, es feia amb les targetes i les dades personals que necessitava i es dedicava a comprar ordinadors, roba, electrodomèstics, càmeres de fotos, material de ciclisme, per fer 'paintball' o, fins i tot, va arribar a intentar comprar bitllets d'avió amb els diners dels clients.

El processat retornava la documentació a les bosses abans que els clients s'adonessin que els havia agafat les dades. L'estafa, la van descobrir quan les entitats bancàries van començar a fer els càrrecs als números de compte. Alguns dels imports eren elevats, arribant a superar els 5.800 euros. En total, entre el juliol del 2010 i l'abril del 2011, va fer compres per valor de 51.563,36 euros.

El judici contra el fisioterapeuta estava assenyalat per a aquest dilluns al matí. Fiscalia i defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, han arribat a un acord tenint en compte que el processat ha reconegut els fets, ha retornat els diners i el cas ha trigat molt temps a arribar a judici.

No delinquir durant 5 anys

La fiscalia demanava per a Villar una pena de 6 anys de presó i una multa de 3.600 euros per un delicte continuat d'estafa. Finalment, li han rebaixat la pena perquè li han apreciat una circumstància atenuant de reparació del dany i una altra de dilacions indegudes. "Com que ja havia reconegut els fets, el que ha fet és pagar fins l'últim euro del que se li demanava perquè, tot i que els bancs ja havien indemnitzat les víctimes, ha cobert tota la responsabilitat del dany i això vol dir que ara els bancs podran cobrir el perjudici que havien tingut", ha explicat Monguilod.

Seguint el pacte entre fiscal i defensa, l'Audiència de Girona ha condemnat el fisioterapeuta de viva veu a 11 mesos de presó i a pagar una multa de 750 euros. Monguilod ha demanat la suspensió de la condemna, és a dir, que Villar no hagi de complir la pena de presó. El president de la sala, Adolfo García Morales, ha advertit el fisioterapeuta que, com que té antecedents per fets semblants, no entrarà a presó a canvi de no tornar a delinquir durant els pròxims 5 anys i pagant una multa de 1.200 euros, una garantia sol·licitada per la fiscal.

"Ara el que toca és seguir endavant i que no hi hagi cap més conducta delictiva però no haver de complir la pena", ha afegit l'advocat. A fora de la sala de vistes, nombrosos dels clients estafats han rebut la rebaixa de la condemna amb disgust.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'arribada del Pare Pelegrí i el seu seguici, ahir al vespre, a Tossa de Mar.
El Pare Pelgrí compleix el vot i torna a Tossa amb 359 fidels

El Pare Pelgrí compleix el vot i torna a Tossa amb 359 fidels

?Ja de fosc, el seguici va entrar a la vila després de caminar des de Santa Coloma per mantenir...

Lloret renovarà les instal·lacions públiques de les platges abans de l´inici de temporada

Lloret renovarà les instal·lacions públiques de les platges abans de l´inici de temporada

Aquesta actuació està inclosa dins el Pla Operatiu de Turisme, subvencionat amb 400.000 euros

El mal temps no atura el Pelegrí i els 1.007 fidels

Dels pelegrins que van fer el recorregut sense calçat, 45 van ser dones i 36 homes

Lloret realitza una campanya de control a més de 130 hotels

Lloret realitza una campanya de control a més de 130 hotels

El 20 de desembre passat, l'Ajuntament va començar a requerir als establiments la documentació que...

Els camions de mercaderies no podran circular per l´altra carretera de la vergonya

Trànsit anuncia restriccions a la via GI-555, des de Caldes de Malavella fins a Massanes, per ser...

Blanes executarà els projectes dels pressupostos participats abans del juny

En total, es realitzaran les 22 propostes presentades, ja que el cost no excedeix els 315.000...

Enllaços recomanats: Premis cinema