L'Ajuntament de Caldes de Malavella té previst licitar les obres de renovació de la urbanització Tourist Club de Caldes de Malavella a principis del 2017. Així ho va confirmar l'alcalde, Salvador Balliu (CiU), qui va recordar que fa uns tres anys que es van iniciar els tràmits per fer aquesta actuació, ja que aquesta zona, construïda fa uns 50 anys, es troba "en molt mal estat".

"Hi ha un projecte presentat i aprovat, s'ha fet la reparcel·lació i ara falta resoldre algunes al·legacions per aprovar-lo definitivament i licitar-lo", va dir Balliu, qui va explicar que aquesta obra és "prioritària per Caldes" perquè actualment la urbanització "fa aigües per tots costats". "Havia estat la millor del poble, però amb els anys s'ha anat degradant molt, i es va decidir renovar-la del tot", va afegir el batlle caldenc, subratllant que el termini d'execució dels treballs serà d'un any.

Així, està previst que es dugui a terme: la instal·lació de la fibra òptica i del gas natural, la renovació de tot l'enllumenat públic amb tecnologia LED i de la xarxa de clavegueram o l'habilitació d'una zona verda per a usos lúdics. "També estava prevista la construcció d'una depuradora però finalment, s'utilitzarà la del Llac del Cigne", va precisar Balliu.

El cost total de l'obra està calculat en uns 3,5 milions d'euros, que assumiran íntegrament els veïns. Actualment aquesta urbanització té unes 200 parcel·les on, a diferència d'altres urbanitzacions de la zona, habiten el 90% dels veïns. "El cost mitjà per parcel·lista serà d'uns 30.000 euros, que podran abonar en tres o quatre quotes" va dir l'alcalde, qui va concretar que aquest import és sobre el projecte, de manera que en el procés d'adjudicació probablement es reduirà.

A més, Balliu va subratllar que una vegada aquests treballs estiguin finalitzats, la urbanització Tourist Club, la més petita del terme municipal, quedarà legalitzada i podrà ser recepcionada per l'Ajuntament.

Així mateix, Balliu va recordar que la urbanització Malavella Parc es troba en el mateix procés que la Tourist Club, però que està resultant més complicat perquè és més gran i molts dels propietaris no hi habiten.