La companyia de telefonia Movistar va procedir ahir a retirar les instal·lacions de dues antenes de telefonia mòbil d'un terrat del carrer Domènec Refart d'Arbúcies. Ho va fer deu anys després que veïns d'aquest carrer s'unissin per exigir la seva desaparició per les molèsties que els provocaven: alteració del son, malestar i, sobretot, sorolls provinents del sistema de refrigeració, va concretar ahir el primer tinent d'alcalde, Jaume Salmeron (Entesa), qui va destacar que la retirada ha estat «una tasca que han fet els veïns i l'Ajuntament».

Al mateix terrat, però, encara hi queden dues antenes més, de la companyia Vodafone, amb qui l'Ajuntament ja ha contactat perquè, com Movistar, abandoni aquesta ubicació i es traslladi a l'estació de telecomunicacions del Turó del Pi. Salmeron va afegir que també han parlat amb Orange, que té una antena al carrer del Pont, perquè operi igualment al Turó del Pi. El regidor va explicar que el trasllat de Vodafone és el que ara es troba més avançat.

Salmeron va relatar que al voltant de l'any 2000 Telefónica va instal·lar una antena al citat terrat i, el 2004, ja n'hi havia quatre. Totes, va precisar el primer tinent d'alcalde, tenien l'autorització municipal. El 2006, van arrencar les queixes veïnals. Salmeron va concretar que el govern d'aleshores apostava per centralitzar les antenes de telefonia mòbil al turó del Sagrat Cor, ubicació que l'Entesa va descartar el 2011 quan va entrar al govern per qüestions urbanístiques, ja que l'entorn era tot terreny urbanitzable.

Aleshores,van encarregar un informe a Localred, que va determinar el Turó del Pi com el millor indret per alçada, cobertura de senyal i, com havia demanat el govern local, el més allunyat possible de les cases. Després de la tramitació urbanística i que Movistar es posés d'acord amb el propietari de la finca, el 2014 van començar les obres per construir l'estació de telecomunicacions, que van acabar la tardor de l'any següent. Aquest any hi ha arribat la xarxa elèctrica i, des del setembre, Movistar ja hi opera. Ara, resta el trasllat de les dues altres companyies.