Reforma a l'església de Sant Salvador

04.11.2016 | 07:12
La façana de l´església de Breda

Els treballs de rehabilitació de la façana de l'antiga església del monestir de Sant Salvador de Breda han acabat, de manera que s'han allargat més de tres mesos, ja que van començar a mitjan juliol. El procés de rehabilitació s'ha dividit en diverses fases com a conseqüència de la seva complexitat. Primer s'han consolidat els suports de pedra per a una correcta estabilització de tots els elements. Seguidament s'ha fet una neteja integral de sediments, colònies biogèniques i morters de junta en mal estat de tota la façana, seguit de la consolidació dels diferents elements. En aquesta fase s'han reparat fissures, esquerdes i desplaçaments i s'ha rejuntat el parament allà on era necessari amb un morter específic per a aquesta mena de treballs. L'últim pas ha estat l'adequació dels elements decoratius, als quals se'ls he fet una segona neteja. Durant les obres s'ha instal·lat una xarxa de protecció a la rosassa central i a les finestres superiors per evitar que les aus hi facin els seus nius. D'aquesta manera s'ha aconseguit una millora als treballs, ja que la presència d'aquests animals podia malmetre l'estat de les parets.

Les obres de rehabilitació de la façana de l'església han tingut un cost de 66.321,31euros, IVA inclòs, i han estat finançades pel Bisbat de Girona i la Diputació de Girona.

La rehabilitació de l'antiga església del monestir de Sant Salvador forma part del procés de recuperació del patrimoni de la vila. La següent actuació serà la primera fase de la restauració de la nau de l'església, en la qual es restaurarà una de les seves voltes. L'obra tindrà un cost de 210.000 euros, finançats al 50% entre l'Ajuntament de Breda i la Generalitat de Catalunya. Està previst que aquesta actuació pugui començar durant el mes de gener de l'any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema