Sils aprova mantenir congelades les ordenances fiscals per al 2017

El ple acorda demanar un permís per instal·lar càmeres i identificar qui fa mal ús de les àrees de recollida selectiva

14.11.2016 | 07:10

El ple de Sils va aprovar, dimecres passat, les ordenances fiscals per al 2017, que suposen la congelació de tots impostos i de la majoria de les taxes. Així es mantindran sense increments els cinc impostos municipals: l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU).

L'única taxa que presenta una modificació és la de la recollida, tractament i eliminació d'escombraries i residus urbans, que veurà incrementada la seva tarifa en un 4'29% (passant de 140 euros a 146 euros).

Segons el consistori, aquest increment es deu, entre altres, a: el cànnon que preveu aplicar la Generalitat de Catalunya pel tractament de la fracció de resta (CTRM) passarà de 19,01 €/tonelada actual a 30 €/tonelada, o la prestació del servei per part del Consell Comarcal en un 0,5%. Per la resta d'ordenances destacades no patiran cap increment durant aquest exercici.

D'altra banda, durant el ple extraordinari també es va aprovar sol·licitar al Director General de Seguretat de la Generalitat, un permís per tal d'instal·lar càmeres de vídeovigilància a la via pública amb la finalitat d'identificar els possibles infractors en la utilització de les àrees de recollida selectiva de residus i resta vegetal a tres punts: Vallcanera, Les Comes i King Park. «A aquests llocs, a l'abocador de restes vegetals hi ha algú que hi llença de tot» lamentava l'alcalde, Martí Nogué.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema