Un dels promotors del projecte de construcció d´un port esportiu, quatre xalets i un hotel de cinc estrelles a Tossa de Mar, Isidre Ventura, va assegurar ahir que començaran a treballar en la seva execució el 21 de novembre, un dia després de la consulta popular que «confia» que finalment s´acabarà celebrant.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona la va suspendre dilluns cautelarment a petició de la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que va presentar un recurs contra l´acord de ple i el decret d´alcaldia que l´autoritzaven.

«Estem esperant una decisió final, però confiem que s´acabarà celebrant i que sortirà guanyador el sí» va dir Ventura, qui va avançar a Diari de Girona que el dia 21 de novembre ja tenen previst començar a treballar per executar el projecte i «eradicar l´atur a la Selva». «El mateix dia 21 ja activarem la borsa de treball per cobrir els 1.500 llocs que es necessitaran els pròxims tres anys per construir el port, i després, les 720 places fixes per fer funcionar el port i l'hotel» va dir el promotor que va recordar que els veïns de Tossa tindran «prioritat».

En aquest sentit, Ventura va criticar la suspensió cautelar de la consulta. «Espanya té un problema de treball i atur i quan proposes cobrir 1.500 llocs, et trobes amb això. S´han tornat bojos en aquest país» va valorar Ventura qui fa més de dos mesos que va registrar dues noves societats mercantils, Harbor Tossa SL i Harbour Marine SL, destinades a «executar i explotar» l'obra i de les quals és administrador únic.

Per la seva part, l´alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU) va avançar ahir que si el jutge finalment no deixa celebrar la consulta popular, tornaran a tramitar-la i demanaran l´autorització de l´Estat, ja que un dels arguments de la delegació del govern espanyol a Catalunya per demanar la suspensió cautelar va ser que l´Ajuntament no havia demanat el preceptiu permís a l'Estat, entenent que la consulta està basada en un precepte de la Llei de Consultes catalana que està suspès pel Tribunal Constitucional. «Si aixequen la suspensió, farem la consulta i en paus. Si no iniciarem els tràmits per tornar a convocar-la, demanat l´autorització a Madrid» va dir Saladich precisant que avui presentaran les al·legacions a la resolució judicial.

«De moment tota la campanya està aturada i estem a l´espera» va ressaltar Saladich qui va afegir que en cas que finalment s´aixequi la suspensió, la consulta es faria tal com estava previst. «Ja ho tenim tot preparat per poder votar aquest diumenge» va afegir l´alcaldessa. En total, estaven cridats a les urnes 5.853 tossencs.