El grup municipal de CiU de Sils va denunciar que, en l'últim ple municipal celebrat el passat 9 de novembre, l'alcalde, Martí Nogué (IdS), no va «respectar el dret a rèplica per al·lusions» en el punt referent a la Modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2017, motiu pel qual els quatre edils convergents van abandonar la sala. «Va ser un acte prepotent, antidemocràtic i una falta de respecte», va criticar el regidor de CiU, Pere Mas.

Segons va explicar Mas, després de debatre el punt, i de replicar primer CiU i després IdS, Nogué va «prendre la paraula» i, abans de la seva intervenció, el va advertir «en un to intolerant» que li faria rèplica personal i «sense possibilitat de rèplica, ni per al·lusions», moment en el qual els convergents van abandonar el ple per «fer sentir el malestar». «No ens deixen fer d'oposició, és esperpèntic», va criticar Mas.

Així mateix, el grup de CiU va denunciar que l'alcalde «sovint abusa de les seves atribucions gestionant el tempos, els torns de paraules a la seva conveniència» durant les sessions plenàries, que «constantment fa atacs personals als caps dels dos grups de l'oposició» i que la informació que dóna «no és veraç».