nL'Ajuntament d'Arbúcies aportarà 8.395 euros al projecte de reutilització de llibres de text l'any que ve, que es distribuiran en funció del nombre d'alumnes participants a cada centre. Segons va informar ahir el consistori a través d'un comunicat, aquest projecte gestionat conjuntament amb les AMPA del municipi (CEIP Carulla, Escola Vedruna i IES Montsoriu) i que va començar a funcionar fa 10 anys, ja compta amb la participació de 650 alumnes de cicle mitjà i superior de primària i de secundària.

Així, segons l'Ajuntament, aquesta iniciativa treballa en dues línies: per una banda, la reutilització de llibres de text, que fomenta els valors de cooperació i responsabilitat entre els alumnes , i també els valors mediambientals i de sostenibilitat. I per l'altra, les famílies participants es beneficien d'importants estalvis econòmics en l'adquisició de llibres de text, estalvi que pot arribar a suposar un 60% del cost total.

En aquest sentit, el consistori també va informar que en els darrers dos anys, s'ha incrementat en un 52 % els recursos econòmics destinats al projecte de reutilització de llibres de text. «Fem una aposta política clara per aquesta iniciativa» va afirmar el regidor d'Educació, Jaume Salmeron.

A més, a banda de mantenir el projecte, la regidoria d'Educació ha encetat una altra línia de treball per «estudiar i proposar» una ampliació del mateix als cursos de cicle inicial de primària, atès que els alumnes de 1r i 2n n'estan exclosos actualment.