La Policia Nacional va detenir cinc persones d'una mateixa família per tenir 3.350 plantes de marihuana a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. La marihuana era en tres cases aïllades i un local comercial -que havia sigut un bar de frankfurts- tancat al públic.

Durant l'escorcoll, la policia també va intervenir estris per a la plantació com bombetes incandescents, transformadors elèctrics, aparells d'aire condicionat o ventiladors, entre altres efectes del cultiu. A més, en un dels vehicles de la família, que vivia a Torre Gironella de Girona, van trobar 500 plantes preparades per a la seva plantació i cultiu.

Segons va informar aquest cos policial, l'operació es va fer el passat 1 de desembre i va comptar amb agents de la comissaria local de Lloret de Mar, el grup que lluita contra el crim organitzat de la brigada de la policia judicial de Girona, membres del grup d'intervenció policial de Barcelona i la col·laboració de la Policia Municipal de Maçanet de la Selva. També hi havia treballadors d'Endesa que van constatar que les plantacions estaven connectades il·legalment a la xarxa elèctrica.

El mateix dia, els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, per un delicte contra la salut pública, pertànyer a una organització criminal, blanqueig de capital i defraudació de fluid elèctric. Es tracta de tres homes i dues dones d'entre 39 i 66 anys, que són membres d'una mateixa família d'ètnia gitana i dos dels quals serien cosins germans. Tots són de nacionalitat espanyola, excepte un que és belga.

Els cinc detinguts, que no tenien antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs, després de declarar davant el Jutjat de Santa Coloma de Farners.