El Consell Comarcal de la Selva incrementarà un 23,60% el pressupost per al 2017, que serà de 32.527.556,51 euros, uns set milions més respecte al d'aquest any que és de 26.317.040,21 euros, sempre i quan s'aprovi en el ple convocat per la pròxima setmana.

Així es va donar a conèixer ahir, durant la celebració del Consell d'alcaldes selvatans. «Fa tres anys i mig érem el pitjor consell comarcal català, i amb l'increment d'aquest pressupost ens convertirem en el primer de tot Catalunya i amb expectatives de seguir creixent», va valorar el president de l'ens, Salvador Balliu.

Així, segons va especificar el president, la despesa més important d'aquest pressupost serà de més de 4 milions d'euros i estarà relacionada amb l'empresa de gestió i recollida de residus, Serveis Mediambientals de la Selva Nora. «Fins ara alguns ajuntaments facturaven al consell i d'altres directament a Nora. Ara, la facturació la passarà a fer el consell», va especificar Balliu.

D'altra banda, el president de l'ens va avançar que s'invertirà, sobretot, a crear nous serveis sorgits de les demandes municipals. «En crearem un que estarà destinat a destruir els nius de la vespa asiàtica a la zona o un altre de creació de franges antiincendis en les parcel·les de les urbanitzacions», va dir Balliu qui va precisar que «se seguirà apostant» en els serveis d'ocupació per a joves o per a majors de 45 anys, entre altres. Durant la sessió, també es va presentar el sistema de reconeixement de matrícules de vehicles en marxa a la via pública, una iniciativa a la qual -segons Balliu- se sumaran la majoria de municipis selvatans.