Denunciar la gestió i les retallades a l'hospital de Blanes i la privatització del sistema sanitari públic català. Amb aquest objectiu, la Plataforma Junts per la Sanitat va convocar ahir, una manifestació pels carrers de Blanes pel pròxim diumenge, 12 de març. Aquesta entitat va néixer arran de la mort d'una nena de vuit anys a finals de gener, en aquest centre sanitari blanenc, mentre esperava una ambulància pediàtrica que la traslladés a l'hospital Josep Trueta de Girona.

En un acte que es va fer ahir al matí a les portes de l'Hospital Comarcal, la seva representant, Dolores Flores, va denunciar que amb «el pas del temps» han vist com «la gestió privada s'ha obert pas» en aquest centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). «Venim a reclamar els drets retallats com són la ginecologia, l'obstetrícia i la cirurgia. El que és de la gent per dret i a poc a poc els grans poders es van enduent» va manifestar Flores en nom de la Plataforma, entre altres reclamacions.

La manifestació començarà a les deu del matí en el Passeig del Mar de Blanes, davant del monument de la sardana, seguirà fins al CAP 1 i acabarà a les portes de l'Hospital Comarcal on es llegirà un manifest. «Esperem més de 4.000 persones i comptarem amb el suport de Marea Blanca» va ressaltar la portaveu de Junts per la Sanitat.

La Plataforma va criticar també que l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez no tingui previst assistir a la manifestació. «És vergonyós que no vulgui venir» va criticar Flores qui va recordar que el consistori no els ha donat suport.

Per la seva part, Lupiáñez va assegurar ahir que encara no s'havia manifestat sobre la seva participació a l'acte, però que segurament no hi anirà. «Recolzo la gestió que està fent la Corporació aquí a Blanes i sóc usuari de l'hospital de Blanes i el de Calella i sempre m'han atès perfectament» va explicar el batlle com a raó per la qual segurament no assistirà a la manifestació. Tot i això, sí que va reclamar que el govern de la Generalitat de Catalunya doni més pressupost perquè no hi hagi «aquestes retallades que malmeten la qualitat de servei».