Troben unes restes arqueològiques a la placeta Ava Gardner de Tossa durant les obres de remodelació

Els treballs restaran aturats mentre un arqueòleg excavi la zona i determini quin és l'abast d'aquesta troballa

18.03.2017 | 02:11
El descobriment es va fer a la placeta Ava Gardner.

Les obres de remodelació de la placeta Ava Gardner de Tossa de Mar han posat al descobert unes restes arqueològiques de les quals es desconeix, de moment, a quina època podrien pertànyer o de quin tipus d'estructura es tractaria. Segons va confirmar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU), les restes van ser identificades per un arqueòleg que ha seguit el projecte des del principi i que serà l'encarregat de seguir excavant a la zona, una actuació que està previst que comenci la pròxima setmana. «Quan es va fer el descobriment es va fer el que s'havia de fer. Tot i això, l'Associació Amics de Tossa va posar una denúncia a Cultura de la Generalitat, que s'ho van venir a mirar i ens van informar que s'estava fent tot com s'havia de fer i ens van demanar que seguíssim excavant» va explicar l'alcaldessa.

A causa d'aquesta troballa, els treballs de remodelació que s'estaven realitzant a la placeta consistents en empedrar l'espai, han quedat aturats. «Una vegada sapiguem de què es tracten aquestes restes, que jo crec que serà un forn, veurem que fem» va dir Saladich qui va avançar que algunes de les opcions que estan estudiant són deixar l'espai obert perquè sigui visitable o bé tapar-ho amb metacrilat perquè els visitants hi puguin passar per sobre.

Tot i que va valorar positivament la troballa, Saladich va lamentar que aquest fet endarrerirà i encarirà el cost de totes les obres de remodelació.


Actuació polèmica

Justament aquests treballs es van convertir en motiu d'enfrontament entre l'equip de govern de Tossa de Mar (TU) i l'Associació de Veïns de la Vila Vella, ja que l'empedrat d'aquest espai suposarà l'eliminació de la desena de places d'aparcament que hi havia fins ara. Un canvi que, segons van denunciar els veïns a través d'una carta «perjudicarà greument el trànsit, els serveis bàsics i el veïnat». «Ens fereix pensar que l'Ajuntament opta per gastar uns diners en dificultar encara més la residència aquí dalt, en comptes de gastar-los en atraure més veïnat» exposaven en el document aquest grup de veïns on afegien sentir-se «desconcertats i severament agredits» per l'Ajuntament. En aquest sentit, van denunciar que s'elimina aparcament per a veïns, hostalers i comerciants «a favor d'un maquillatge estètic i restrictiu de la plaça» o que es «vulnera sense miraments» el dret de tres minusvàlids. A més, arran del descobriment de les restes arqueològiques van lamentar que aquest espai estarà aixecat i «vallat» durant la Setmana Santa amb el greuge que -segons van criticar- això suposa pels veïns.

Per la seva part, Saladich va defensar que es tracta d'una plaça pública i que fins ara «se'n feia un ús que no era l'adequat i que nosaltres permetíem». Saladich va dir que tot i la reforma, s'habilitarà un espai de càrrega i descàrrega i que «s'està buscant una solució» per facilitar les coses a una persona que té una discapacitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Mapa de l'epicentre del terratrèmol
Un terratrèmol de 3 graus sacseja de matinada la Selva sense causar danys

Un terratrèmol de 3 graus sacseja de matinada la Selva sense causar danys

El sisme, amb epicentre a Riudarenes, es percep lleugerament i Protecció Civil rep cinc avisos de...

Els forenses apunten a «seqüeles permanents» en el crim de Caldes

Els forenses apunten a «seqüeles permanents» en el crim de Caldes

Els especialistes consideren que les filles de la víctima mortal pateixen un trauma «impossible de...

Maçanet ha de suspendre el concurs per adjudicar la gestió de l´aigua

Les empreses licitants presenten recursos al plec de clàusules i ERC demanarà que es municipalitzi...

Busquen un donant de medul·la per a un nadó de 17 mesos de Vilobí

En Pau pateix una leucèmia molt poc comuna i necessita un trasplantament urgent · L'Ajuntament...

Reben el conseller de Salut amb pancartes i xiulets a l´hospital de Calella

Reben el conseller de Salut amb pancartes i xiulets a l´hospital de Calella

Els manifestants reclamen a la Generalitat que aturi les retallades · Antoni Comín anuncia que...

El cartell ja circula per les xarxes socials

El cartell ja circula per les xarxes socials

El cartell per anunciar la campanya va començar a circular ahir, per les xarxes socials i està...

Enllaços recomanats: Premis cinema