«Dotar el Consell Comarcal de la màxima transparència i de majors nivells d'informació pública» després del cas Manga. Aquesta va ser la condició que va posar el grup d'Independents de la Selva (IdS) per entrar a formar govern amb CiU al Consell Comarcal de la Selva. Així ho va exposar ahir el seu vicepresident, Martí Nogué, durant la trobada organitzada a Girona amb l'objectiu de fer balanç dels dos anys de govern d'aquest partit.

«Quan vam entrar, vam iniciar el camí per tirar endavant un consell comarcal que funciones i crec que ho estem aconseguint i que ara està ben estructurat a nivell econòmic i tècnic» va exposar Nogué qui va subratllar que un dels reptes més importants és «superar el cas Manga». «Hem de deixar que la justícia faci la seva feina i que no repercuteixi en la qualitat dels serveis» va afegir el també alcalde de Sils.

En aquest sentit, el president del partit, Pere Garriga, va recordar que les persones investigades per aquest cas de corrupció, també «van fer coses bones pel Consell, i que a vegades només pensem en les dolentes». Sobre el seu pacte amb CiU, Garriga va explicar que va ser l'única formació que els va demanar opinió.

«Érem la tercera força política i teníem clar que no havíem de fer cap pas per fer govern» va exposar el també alcalde d'Arbúcies. «Ens vam posar d'acord per aconsenguir que en un plaç de quatre anys el consell tingués un funcionament normal -després del cas Manga- i això ens ha portat a superar-nos i ja som quasi un referent en positiu» va valorar.

«Ens sentim menystinguts»

D'altra banda, Garriga va fer un balanç positiu dels dos anys de govern d'aquest partit que compta amb deu llistes i sis alcaldies. «Hem vingut per quedar-nos i som aquí perquè creiem que som i serem útils a la nostra societat des de la independència dels altres partits polítics» va recalcar el president d'IdS.

Tot i això, Garriga va criticar que tot i ocupar més del 20% dels càrrecs electes de la comarca se senten «menystinguts». «Quan es creen grups o comissions sempre es tenen en compte els grans partits polítics però mai els Independents. Per ells no existim, som transparents» va lamentar Garriga qui va avançar que, tot i això, altres formacions catalanes els han demanat opinió i consell per a constituir-se com a independents.

Durant la trobada es va fer balanç d'algunes de les accions desenvolupades o previstes per al futur. El conseller Quim Vivas va destacar que, des del Consell -on Ids té cinc consellers- s'han tancat projectes com el Localitza i que segueixen treballant en la xarxa d'itineraris -més de 900 quilòmetres-, en la ruta del Tordera o en la preparació del 50è aniversari de la presa de Susqueda, entre altres. «Ara volem organitzar un tour en bicicleta per la comarca» va avançar Vivas.

Per la seva part, l'única diputada de la formació a la Diputació de Girona, Gisela Saladich, va destacar que, aquest ens ja està treballant en la moció impulsada per IdS que demanava compensar l'IVA de les ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) o en la proposta per retirar els comptadors elèctrics i electrònics. També va avançar que s'està estudiant la implementació de la UNED a la Selva marítima o en potenciació dels usos turístics dels pantans de Sau i Susqueda, entre altres.