Les obres d'urgència per reconstruir el mur de protecció de la platja de Sa Palomera de Blanes que va quedar parcialment ensorrat a causa dels darrers temporals, van començar ahir. Es tracta d'una franja de mur d'uns 31 metres de llargada que al gener va acabar cedint amb el nou temporal.

Tal i com ja va avançar Diari de Girona, l'actuació també inclourà la construcció d'una petita escullera sota el nivell del mar que garantirà que l'acció continuada de l'aigua no pugui tornar a erosionar el suport del mur. Els treballs se centraran en la banda oest de la platja de Sa Palomera que dóna a la sortida de la riera, i que està limitada en la part nord pel muret malmès. En la zona de la platja s'hi farà un forat profund de grans dimensions per enquibir-hi roques que configuraran l'escullera que li donarà més solidesa.

La reparació s'està fent per urgència a càrrec de Costes de l'Estat, després que el cap del Servei de Costes a Girona, Jordi Planella, va visitar la zona malmesa a principis d'aquest mes de març i es va comprometre a arranjar-ho, assumint-ho íntegrament l'estat espanyol, sense que suposi cap despesa per l'Ajuntament de Blanes.

La previsió és que les obres estaran enllestides abans que comencin les vacances de Setmana Santa. Pel que fa al cost que significaran, encara no s'ha comptabilitzat. De moment, la zona està clausurada amb una tanca metàl·lica per garantir la seguretat dels vianants.