Blanes va acollir ahir la celebració del Dia Nacional de Gàmbia, que va commemorar el 52è aniversari de la independència del país. Hi van participar un miler de persones vingudes de tot Espanya. L´acte institucional va tenir lloc a la Sala de Plens de l´Ajuntament i el van presidir l´alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat de l´ambaixador de Gàmbia a Espanya, Lang Yabou. Els parlaments oficials els van completar el representant de la comunitat gambiana a Blanes, Baba Jawo, així com el cònsol a Barcelona, Juan Antonio del Moral, i el cònsol honorari a Girona, Kabuneh Sakoli.

L´ambaixada de la república de Gàmbia va escollir la vila de Blanes per celebrar el Dia Nacional. Fins l´abril de l´any 2011 la presència de blanencs nascuts a Gàmbia era la més nombrosa. Actualment són 584 persones. Els lligams entre Blanes i Gàmbia es van estrènyer més a partir dels anys 90, amb projectes de cooperació i solidaritat realitzats a Gàmbia, que es van iniciar amb la construcció d´una maternitat a Bureng. També es va posar en funcionament un centre de nutrició infantil a Basse.

La celebració d´ahir es va cloure a l´esplanada de davant la Biblioteca Comarcal amb diverses activitats lúdiques i festives.