L'Ajuntament de Blanes va presentar ahir, les Primeres Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau, que tindran lloc de l'1 al 30 d'abril. Aquest esdeveniment s'unirà al Mes de la Gamba, que es va estrenar el setembre passat i que enguany es farà de l'1 al 31 de maig, i a les Jornades del Suquet de Peix de Sa Palomera, que aquest 2017 es presentaran com el Mes del Suquet de Peix i se celebraran de l'1 al 31 d'octubre.

Durant la presentació, que es va fer a la sala d'actes de la Confraria de Pescadors de Blanes, es va donar a conèixer que 14 restaurants participaran en les jornades del peix blau: Ca la Luci, Can Borrell, Cava Nit, Damajuana, Juanma, Kiku, L'Hivernacle, La Balma, La Taverna de n'Esteve, Mar i Cel, Melangies, Racó de Sa Palomera, Sentits i Va de Catas. Cada restaurant oferirà diferents tipus de menús i propostes on el peix blau serà el principal protagonista, completat amb productes gastronòmics blanencs com ara vi, cava, mel o verdures.

L'acte de presentació va comptar amb la presència de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i va anar a càrrec de la regidora de Turisme, Dafne Galvany. Els va acompanyar Eusebi Esgleas, patró major de la Confraria de Pescadors i president de la Federació Catalana de Pesca.