L'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha suspès el concurs públic per adjudicar el servei de distribució i subministrament d'aigua potable, després que algunes de les empreses licitants hagin presentat recursos al plec de clàusules. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), qui va explicar que es donarà compte de la decisió al ple de dilluns i que la previsió és començar el procés «de cap i de nou». Actualment, aquest servei el presta l'empresa Sorea i el contracte ja s'ha prorrogat en dues ocasions.

Per això, i com ha fet des de l'inici de la legislatura, el grup municipal d'ERC demanarà en el ple que es municipalitzi el servei mitjançant una gestió mancomunada a través d'un consorci públic. Segons va recordar ahir aquesta formació, a través d'un comunicat, després d'anys de demora i pròrroga amb Sorea, finalment l'equip de govern va aprovar la convocatòria de licitació del contracte del servei en el ple del 4 de gener de 2017.

«Les dades i informacions contingudes en els documents referits a aquest procés mostraven la total viabilitat de la municipalització del servei» va remarcar ERC, els quals consideren que la gestió d'aquest tema per part del govern ha estat «incompetent, ineficient i de manca de responsabilitat a l'hora de plantejar-se la millor opció per als interessos del municipi».