L'enòleg i enginyer agrònom expert en destil·lats Joan Carbó, que presta els seus serveis a El Celler de Can Roca, actualment tercer millor restaurant del món, oferirà un taller sobre licors a la quarta edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Segons va informar l'ajuntament, Carbó protagonitzarà aquest dissabte un acte titulat «Farem una ratafia de primavera» a la Casa de la Paraula.

Aquest mercat, que tindrà lloc al llarg del cap de setmana, oferirà diferents activitats entorn d'aquesta beguda, inclosa la venda d'herbes per elaborar-ne i visites a boscos de l'entorn per identificar-les. A més de la presència de Joan Carbó, la cita comptarà també amb una conferència a càrrec d'una de les responsables del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Eva Moré. Activitats infantils i concerts completaran el programa del Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma.

«El Mercat de les Herbes és una oportunitat per sentir i festejar la primavera. Per aquest motiu trobarem un bon assortit d'activitats per a totes les edats, vivencials, participatives i festives, combinades amb activitats formatives i de caire més pedagògic», va assegurar Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia.

El Mercat de les Herbes de la Ratafia, que obrirà les seves portes dissabte a dos quarts de deu del matí, està organitzat per l'Ajuntament, la Comissió de Flors, la Confraria de la Ratafia i l'Associació de Comerciants.