Troben quatre donants de medul·la per al nen de Vilobí que necessita un trasplantament

L'Ajuntament va organitzar dues jornades de donació que van generar una onada de solidaritat

01.06.2017 | 15:02
Troben quatre donants de medul·la per al nen de Vilobí que necessita un trasplantament

En Pau, el nen de 19 mesos de Vilobí d'Onyar que necessita un trasplantament de medul·la, podrà començar el tractament. S'han trobat quatre donants compatibles i ara la família iniciarà el procés mèdic a Barcelona que haurà de determinar quin serà el més adequat.

Si tot va bé, l'extracció i el trasplantament es podria fer d'aquí a un mes o un mes i mig, segons ha informat l'alcaldessa del municipi, Cristina Mundet. En Pau pateix leucèmia mielomonocítica juvenil, una malaltia molt inusual que sol afectar els infants de menys de 2 anys i que requereix urgentment un trasplantament de medul·la òssia. D'ençà que se'n va conèixer el cas, l'Ajuntament de Vilobí i els veïns es van bolcar per ajudar la família. Es van organitzar dues jornades de donació, que es van traduir en una onada de solidaritat en què es van superar les 500 mostres recollides.

A mitjans febrer, els pares d'en Pau van portar el seu fill a l'hospital Josep Trueta per una bronquitis. I va ser allà on els metges van descobrir que el petit patia leucèmia, cosa que va obligar a derivar-lo a la Vall d'Hebron. Per poder-se curar, el nen necessita rebre un trasplantament de medul·la òssia.

La família viu a Vilobí d'Onyar i, d'ençà que el seu cas va arribar a oïdes de l'Ajuntament, el consistori va decidir ajudar-la. Per això, es van emmirallar en la campanya que es va fer al col·legi Vedruna de Girona (on l'escola va fer una crida per trobar un donant per a un alumne que també estava malalt, i que ja ha rebut el trasplantament).

A l'abril, el consistori va organitzar dues jornades perquè tots aquells qui volguessin es fessin donants de medul·la. La crida va traduir-se en una onada de solidaritat, no només entre els veïns del poble, sinó també arreu de les comarques gironines i més enllà. Al llarg dels dos dies, es van recollir més de 500 mostres de gent que va entrar al registre de donants.

Quatre donants compatibles

Ara, en Pau podrà començar el tractament a Barcelona. Segons ha explicat l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, s'han trobat quatre possibles donants "amb un alt grau de compatibilitat". La família del nen iniciarà el procés mèdic a la Vall d'Hebron Barcelona, que a través de proves mèdiques permetrà veure quin dels quatre –si hi accedeixen- és el més adequat per a la donació. Si tot va bé, l'extracció al donant i el trasplantament de medul·la a en Pau es podria fer d'aquí a un mes o un mes i mig.

"Només la notícia que, finalment, després de tres o quatre mesos d'espera hi hagi quatre donants compatibles, ens fa molt feliços a tots", ha subratllat Mundet. "Les possibilitats que el trasplantament es faci amb èxit són molt grans, hi ha molta esperança", hi ha afegit l'alcaldessa. Cristina Mundet també ha agraït el suport del municipi amb el cas d'en Pau i la solidaritat de tots els qui van fer-se donants de moll d'os per ajudar aquelles persones que necessiten un trasplantament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Enterren el jove italià que va rebre la coça mortal al St. Trop´

Enterren el jove italià que va rebre la coça mortal al St. Trop´

El jove italià de 22 anys que va rebre una coça mortal a la discoteca St. Trop' de Lloret el dia...

Demanen ajuda per trobar la furgoneta que va atropellar un ciclista a la carretera d´Osor

L'esportista va patir diversos cops i rascades a tot el cos i va ser traslladat per un amic a...

Cau una part del fals sostre d´un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d´un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Enllaços recomanats: Premis cinema