Una veïna de Caldes de Malavella va denunciar ahir a Diari de Girona el «mal estat» en el qual es troba la zona boscosa pròxima al parc de la Font de la Vaca, quan queda una setmana justa per a la celebració de la revetlla de Sant Joan.

«Les males herbes m'arriben a l'altura del pit i la nit de la revetlla molts adolescents venen aquí llençar petards», va explicar Fina Romero, que va subratllar que els veïns de la urbanització La Granja «temem» que es pugui produir «alguna desgràcia».

«Les cases són a cinc metres del bosc que està abandonat i només amb una espurna es pot encendre tot. Faria molt de mal», va lamentar aquesta caldenca, qui va assegurar que enguany no «s'han ni podat els arbres».

«Per sort fins ara no hem tingut cap ensurt perquè els altres anys, per aquesta època, ja s'havia fet el manteniment. Aquest any però, no sabem que passarà», va lamentar Romero qui va recordar que aquest espai boscós forma part de la ruta turística de Caldes i que algunes persones «no s'atreveixen» a passar-hi per l'estat en què es troba.

Per la seva part, l'Ajuntament de Caldes va assegurar ahir que es va fer un primer manteniment als espais i parcs públics a principis de maig i que ara està previst realitzar-ne un altre abans de Sant Joan.

«El maig es va netejar tot però entre les pluges que han caigut i el sol que està fent aquests dies, la vegetació ha crescut molt», va explicar el regidor de via pública, Sergi Mir (CiU) qui va precisar que està previst fer una segona repassada en aquests espais la pròxima setmana.

«A la zona del parc de la Font de la Vaca aquesta actuació s'ha avançat i es farà avui perquè a la nit hi ha un concert organitzat per la joventut del poble», va afegir, recordant als veïns que si tenen suggeriments o queixes a fer, es poden posar en contacte amb el consistori.