Un submarinista de 53 anys va resultar ferit greu ahir al migdia mentre es preparava per practicar submarinisme a una platja de Tossa de Mar.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís sobre els fets cap a dos quarts de dues del migdia i fins a la platja de la Mar Menuda s'hi van desplaçar agents de la policia local, una ambulància del SEM i l'helicòpter medicalitzat.

Tot i això, els primers a actuar van ser els socorristes de Gestió Integral d'Emergències Mèdiques (GIEM) que ja l'havien tret de l'aigua i havien iniciat les maniobres de reanimació. Segons sembla, l'home, de nacionalitat italiana, s'hauria començat a trobar malament quan estava entrant a l'aigua i hauria patit una aturada respiratòria. El submarinista, que va ser reanimat i estabilitzat, va ser traslladat en helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

Segons va informar ahir aquest centre hospitalari, durant la tarda l'afectat estava pendent d'evolució clínica i se li van practicar vàries proves per tal de conèixer les causes de la indisposició que li van provocar l'aturada respiratòria.