Gairebé un milió d'euros per obrir una via ciclista entre Riells i Breda

Està previst que els treballs de construcció comencin l'hivern que ve i que tinguin una durada d'uns sis mesos

08.08.2017 | 07:11

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la licitació, per un import de 931.000 euros, de les obres per obrir una via per a vianants i ciclistes que unirà el nucli de Breda amb l'estació de tren de Riells i Viabrea-Breda. Aquesta és una petició històrica per part dels dos municipis a causa de la sinistralitat registrada en aquesta via.

Segons va informar ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat, els treballs començaran l'hivern que ve i tindran una durada prevista de sis mesos. Aquesta obra permetrà millorar la seguretat i comoditat en els desplaçaments de vianants i ciclistes i s'emmarca en el conjunt d'actuacions que es despleguen per afavorir la mobilitat en bicicleta.

El vial tindrà una longitud d'uns dos quilòmetres, discorrerà sensiblement en paral·lel a la carretera GI-552 i s'iniciarà prop del final del nucli urbà de Breda per finalitzar en el de Viabrea, a l'avinguda de Mossèn Pere Ribot. La via ciclista transcorre pel marge dret de la carretera (costat est) amb una secció de tres metres i un paviment granular format per sorra i estabilitzat amb calç. També es preveu la construcció d'un pont de 25 metres de longitud i 3,4 metres d'amplitud en una actuació que ara es licita i que inclou igualment algunes obres addicionals com el condicionament de l'accés a Viabrea i la formació d'un nou accés al camí de Can Sacristán, a Breda.

També s'adaptarà al pas del carril bici la intersecció de les carreteres GI-552 i GIV-5223 (d'accés a Breda i Riells i Viabrea). Les obres abraçaran també els moviments de terres corresponents, la formació dels ferms i drenatges, així com la senyalització, l'abalisament, les barreres de seguretat i el tractament dels talussos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema