L'Ajuntament de Lloret de Mar intensificarà el control damunt els locals d'oci nocturn, arran de l'agressió a la discoteca St. Trop' que va acabar amb la vida del turista italià. El consistori va començar a enviar ahir un requeriment a les discoteques i bars musicals de la localitat, on se'ls demana que acreditin que compleixen amb totes les mesures de seguretat que marca la llei. Els requeriments s'enviaran a una cinquantena de locals, que els han d'acabar de rebre avui. Tots ells, de fet, a principis de temporada ja presenten davant del consistori una declaració de responsabilitat. El document s'ha d'entrar a registre al maig i ha de venir avalat per la signatura d'un enginyer. Entre d'altres, aquesta declaració fa referència a aspectes com la instal·lació elèctrica o les sortides d'emergència. «Tots els establiments d'oci nocturn han declarat que ho tenen tot en ordre; i per tant, és responsabilitat seva que així sigui», va subratllar l'alcalde, Jaume Dulsat. «El que fem ara, però, és anar un pas més enllà i demanar-los que ens acreditin que pel que fa a seguretat compleixen amb els estàndards que marca la llei», hi va afegir.

Obertura d'expedients

De fet, ahir a la matinada, la Policia Local ja va dur a terme una inspecció a dues discoteques -per altres motius- i va fer saber als seus responsables que en breu rebran el requeriment. En cas que l'Ajuntament detecti algun incompliment de la llei, Dulsat ja va avançar que obriran els expedients administratius que calgui. «En aquest afer, hi entrarem a fons», va subratllar. L'obertura d'un expedient d'aquest tipus, però, no comportarà el tancament cautelar de les discoteques o els bars que incompleixin la normativa. De fet, l'alcalde ja va recordar que el motiu que va portar a precintar el St. Trop és, sobretot, el crim. «El tancament s'ha fet en base a la Llei 11/2009, perquè al fet tan greu com és la mort d'un jove s'hi han sumat també les mancances de seguretat», va aclarir Dulsat.

D'altra banda l'advocat del St. Trop', Joaquim Boadas, va presentar ahir a les dues de la tarda la documentació que hauria de permetre reobrir la discoteca. A la memòria de seguretat, entre d'altres, s'hi fa constar que el St. Trop' ja ha contractat dos vigilants, que poden començar a treballar aquesta mateixa nit. Dulsat, però, ja va advertir que el decret que ha de permetre reobrir el St. Trop' «no serà immediat», perquè abans cal estudiar la documentació a fons. «S'ha d'informar els serveis tècnics, el departament jurídic i la Policia Local; i si la documentació és la correcta, s'haurà de fer l'estudi i el procés corresponent», va concretar l'alcalde de Lloret de Mar.

L'advocat del local, que també representa la patronal de l'oci nocturn Fecasarm, va demanar «celeritat» a l'Ajuntament per permetre que la discoteca reobri «quan més aviat millor». Joaquim Boadas recorda que el St. Trop' es troba en concurs de creditors i que si no factura aquests dies, en plena temporada alta, el futur dels seus 48 treballadors perilla.

En relació amb el requeriment que l'Ajuntament farà a totes les discoteques, Boadas va explicar que «hi ha una mancança molt important de vigilants de seguretat», i que en aquest aspecte «serà difícil que les discoteques puguin cobrir aquest expedient». Per això, Joaquim Boadas ja va avançar que demanaran a la Generalitat que la figura del vigilant «sigui residual o voluntària».