Blanes va celebrar ahir la jornada central de la seva Festa Major Petita: la festivitat dels Copatrons, sant Bonós i sant Maximià. Ho va fer després de tres dies de dol, durant els quals es van suspendre o modificar els actes programats com a mostra de condol pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

La jornada festiva va arrencar amb una xocolatada popular sota l'Arc dels Copatrons -al carrer Ample-, a la qual van assistir més de 500 persones, entre les quals l'alcalde, Miquel Lupiáñez o els regidors Pepa Celaya i Albert Sanz. Unes hores més tard, en el mateix espai i amb l'ajuda d'una escala, es va fer la tradicional ofrena floral davant les imatges de sant Bonós i sant Maximià. Els actes més solemnes es van completar amb una missa que es va oficiar a l'església Santa Maria i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, que es va fer al Banc dels Músics del passeig de Mar.

Pel que fa als actes de la Festa dels Copatrons que es van suspendre en senyal de dol, alguns d'ells es van cancel·lar definitivament, com la 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que s'havia de fer aquest dissabte passat i que es va substituir per un acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Respecte a la resta d'actes, i de comú acord amb les entitats que coorganitzen els actes de la Festa dels Copatrons amb l'Ajuntament de Blanes, algunes activitats, finalment se celebraran d'aquest dijous fins diumenge, llevat d'alguns dels actes que tindran lloc de cara al setembre. D'aquesta manera, dijous vinent, 24 d'agost, hi haurà l'anunciació de l'inici de festa a les set de la tarda, mentre que l'endemà divendres dia 25, a dos quarts de deu de la nit, es farà la Cercavila.