La Comissió de veïns del nucli antic d'Hostalric, constituïda per canalitzar el malestar vers els canvis circulatoris en aquest sector arran de les obres que es desenvolupen a la plaça dels Bous i l'aparcament de Can Llensa, ha entrat aquesta setmana a l'Ajuntament perquè «una vegada finalitzades les obres» es «retorni a l'antiga organització del trànsit». També demanen que hi hagi «una senyalització decent mentre es desenvolupin les obresque permeti entre d'altres que els carrers Raval, Ravalet i Major no absorveixin tot el trànsit rodat de l'avinguda Coronel Estrada».

Els altres dos punts que sol·liciten és «el suport del consistori a l'activitat comercial del nucli antic» i «tenir en compte l'opinió i les necessitats concretes dels veïns i veïnes del nucli antic en totes les futures intervencions que s'hagin de realitzar».

La recollida de signatures exposa que impedir aparcar vehicles a la plaça dels Bous no és «cap millora pels vilatans ni pels comerciants»; i que els canvis de sentit de la circulació provoquen «molt malestar» als veïns dels carrers Ravalet, Raval i Major. A més, apunta que els vehicles que circulen per aquests carrers «no respecten el límit de velocitat establerts» i que hi ha contaminació sonora molt gran, ambiental, molèsties constants per la càrrega i descàrrega i falta de neteja al costat dels aparcaments del Ravalet.

L'alcalde, Josep Antoni Frias, ha precisat que les obres encara estan en curs i que, quan aquestes estiguin enllestides, «plegats -Ajuntament, comerciants i veïns- decidirem» si l'organització circulatòria actual es manté o es canvia. El batlle ha afirmat que «no tenim cap més interès que els comerciants puguin treballar» i que és necessari que convisquin espais de tranquil·litat en aquest sector. Frias ha recordat que la plaça dels Bous té poca rotació de vehicles -hi havia 43 places- i que l'aposta de l'Ajuntament és un aparcament amb un centenar de places a cinc minuts del centre en format de zona blava, però gratuïta.