L'Ajuntament de Caldes de Malavella reconeixerà el pròxim 28 d'octubre la tasca realitzada pels primers agents policials que van actuar en l'accident del castell inflable en què va morir una nena de sis anys. Els fets van passar el 7 de maig a tres quarts de quatre de la tarda al restaurant Mas Oller, quan l'inflable es va aixecar uns 10 metres del terra i es va desplaçar per l'aire uns 40 metres de distància, cosa que va provocar que els set menors que eren a l'interior jugant, sortissin projectats.

L'accident va provocar la mort de la petita de sis anys veïna de Tordera i que sis menors més resultessin ferits, dos d'ells de gravetat.

Segons va explicar ahir el primer tinent d'alcalde, Sergi Mir (CiU) aquest reconeixement es fa anualment. «Enguany s'ha volgut ressaltar l'actuació, la rapidesa i l'efectivitat amb la qual van actuar els primers agents que van arribar a Mas Oller», va explicar Mir qui va afegir que «dins la desgràcia els serveis d'emergències van funcionar molt bé». Aquesta proposta de reconeixement va ser aprovada en el ple de dilluns al vespre per unanimitat.

Està previst que l'atorgament de medalles es faci el dia de la patrona de la policia local (el 28 d'octubre) i es condecorin tres Mossos d'Esquadra i un agent i el sergent de la policia de Caldes.

D'altra banda, en el ple, també es va aprovar per unanimitat una moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i el reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d'emergències; o un altra moció de rebuig a la línia elèctrica d'alta tensió Juià - La Farga 3.

Actuacions diverses

Un altre dels punts destacats va ser l'aprovació amb 9 vots a favor i les abstencions d'ERC i la PIC de la modificació de crèdits per realitzar diverses actuacions com: la pavimentació de la Plaça Mathausen (61.000 euros); la senyalització i adaptació viària (61.456,27euros); l'excavació i consolidació Arqueològica de Sant Maurici (27.000euros); o l'enderroc de la Casa dels Mestres (97.938,56euros), entre altres.

«A la plaça Mathausen tenim previst fer el contracte d'obres abans de finals d'any», va avançar el també regidor d'obres Sergi Mir qui va ressaltar que l'actuació consistirà en pavimentar la part central de l'espai, on habitualment s'hi realitzen activitats.

Segons Mir, l'altre gran projecte que es podrà desenvolupar amb aquesta modificació de crèdit serà l'enderroc de la casa dels Mestres, situada a darrere l'escola Sant Esteve.

«S'hi construirà la nova escola de Música» va recordar l'edil. Segons el projecte, aquest centre tindrà més de 400 metres quadrats, dos auditoris, tres aules de llenguatge musical i quatre aules individuals per instrument a més d'altres espais comuns.